Re: Odchod do důchodu
U malé organizace žádost o důchod vypisuje vždycky sociálka. Žadatel o důchod by si měl připravit doklady o tom, kde všude byl za svůj život zaměstnaný. Ony to ani nemusí být doklady, spíše aby si připravil seznam toho, kdy dokončil školu (případně od kdy do kdy na vojně) a pak od kdy do kdy ve kterém zaměstnání. Toto se totiž vypisuje do té žádosti. Pokud už jí došel výpis z Prahy na základě předstihu, tak ať si zkontroluje, jestli jí tam něco nechybí. Předstih se ale posílá 2 roky až 1 rok před důchodem. Žena si také připraví údaje o vychovaných dětech.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
11. 11. 2005 16:43
Mám v práci částečně invalidního zaměstnance a v březnu 2006 odejde do starobního důchodu. Jsme malá organizace. Co si má dotyčná vše oběhat a já v práci ji zajistit až bude končit. Pouze jsem dotyčné odevzdala na OSSZ předstihové řízení. Jedná se mi až bude odcházet do star.duchodu co je k tomu vše potřebné vyplnit. Děkuji Vám mnohokrát.