Ještě prosím p.Aňu

• (neregistrovaný)

11. 11. 2005 20:09

paní Aňo, ještě jsem zjistila, že faktura byla vystavená v srpnu 2005 v DE, ale protože byly reklamace, zboží i faktura s srpnovým datumem přišla až teď v říjnu 2005. Byla mi také až v říjnu předána. Musím také udělat za srpen dodatečné přiznání? Nemám se ale od čeho odrazit.
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 11. 2005 22:35

Aňa (neregistrovaný)

Re: ještě prosím p.Aňu
      To je jako další případ - nesouvisí s tím prvním dotazem, chápu dobře???
      Odrazit se budete muset o data vystavení daň.dokladu - to každopádně:-)))
      Že Vám fakturu někdo předal až za 2 měsíce, je bohužel smůla, protože mezi členskými státy existuje kontrolní hlášení a když Němci nahlásí, že Vám v 08/2005 dodali zboží, tak v 08/2005 musí projít také daň.přiznáním v Česku, to si už FU ohlídá:-(((

Proto se musí daň.přihlášení napravit na stav dle faktury v případě, že přiznáte DPH na základě přijetí zboží, i když fakturu ještě nemáte.

Podle §25, odst.1a) musíte samovyměřit ke dni vystavení DD, t.j. máte fakturu, ale nemáte zboží = to nevadí, stačí faktura
      Podle §25,odst.1b) máte zboží, nemáte fakturu = to vadí, musíte k 15.dni v měsící, který následuje po měsíci, v němž bylo zboží pořízeno odvést DPH na výstupu, ale ne na vstupu-nemáte DD(nemůžete prostě čekat až na fakturu)

Závěr:
      Musíte udělat dod.daň.přiznání DPH + - za období 08/2005.
      FU nárok nezajímá - ten uplatnit ani nemusíte, ale zajímá ho daň.povinnost a ta Vám vznikla za 08/2005.

• 12. 11. 2005 9:23

hrošík (neregistrovaný)

Re: děkuji
      Jedná se o jiný případ. Děkuji moc, bude muset se firma také více snažit a předávat mi včas doklady.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).