Re: přídavky na dítě OSVČ
Zákon č. 117/1995 Sb. o státní sociální podpoře
§ 5
(5) Vykonává-li osoba podle svého prohlášení v rozhodném období samostatnou výdělečnou činnost jako hlavní činnost71), započítává se jí však jako příjem z této činnosti do rozhodného příjmu vždy .....n.e.j.m.é.n.ě.... částka 50 % průměrné měsíční mzdy v národním hospodářství.
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/1995-117
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 11. 2017 11:10
Dobrý den, přišel mi dopis, že nám odejmuli přídavky na děti. V dopise je uvedeno, že můj průměrný měs. příjem zjištěný z daňového přiznání za rok 2016 je 13700,-Kč. (Jsem OSVČ). Přitom základ daně za rok 2016 byl pouhých 75728 Kč a když odečtu ještě zdrav. a soc. pojištění, tak vychází mnohem méně než 13700,-Kč měsíčně. Žádné dávky jsem nepobírala, jenom v lednu a únoru 2016 rodičovský příspěvek. V diskuzi na toto téma z roku 2011 někdo psal, že když OSVČ má malé příjmy, tak úřad práce stejně počítá s nějakou minimální částkou, bez ohledu na skutečné příjmy OSVČ. Takže OSVČ často na přídavky nedosáhnou. Nevíte, zda je to skutečně tak?