Re: přídavky na dítě OSVČ
Zákon č. 117/1995 Sb. o státní sociální podpoře
§ 5
(5) Vykonává-li osoba podle svého prohlášení v rozhodném období samostatnou výdělečnou činnost jako hlavní činnost71), započítává se jí však jako příjem z této činnosti do rozhodného příjmu vždy .....n.e.j.m.é.n.ě.... částka 50 % průměrné měsíční mzdy v národním hospodářství.
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/1995-117
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
6. 11. 2017 11:10
Dobrý den, přišel mi dopis, že nám odejmuli přídavky na děti. V dopise je uvedeno, že můj průměrný měs. příjem zjištěný z daňového přiznání za rok 2016 je 13700,-Kč. (Jsem OSVČ). Přitom základ daně za rok 2016 byl pouhých 75728 Kč a když odečtu ještě zdrav. a soc. pojištění, tak vychází mnohem méně než 13700,-Kč měsíčně. Žádné dávky jsem nepobírala, jenom v lednu a únoru 2016 rodičovský příspěvek. V diskuzi na toto téma z roku 2011 někdo psal, že když OSVČ má malé příjmy, tak úřad práce stejně počítá s nějakou minimální částkou, bez ohledu na skutečné příjmy OSVČ. Takže OSVČ často na přídavky nedosáhnou. Nevíte, zda je to skutečně tak?