Platba přes účet - doklad zákazníkovi

• (neregistrovaný)

13. 11. 2017 9:19

Dobrý den,
    vedu DE a nejsem plátce DPH. Platby přijímám dopředu na účet a následně i se zbožím zasílám zákazníkovi "Fakturu", kterou beru spíš jako seznam dodaného zboží. Každopádně teď mě oslovila jedna paní, že by potřebovala vystavit "účet" prý jako v obchodě, aby jí to v zaměstnání proplatili. Mohl by mi někdo poradit jak to udělat. Paragon vystavit jako neplátce DPH nemohu. Stvrzenka na přijetí platby jí zřejmě stačit nebude. Taky mám trochu obavu, že když jí vyhotovím papír, že jsem platbu obdržel hotově, tak při případné kontrole FÚ budu těžko dokazovat, že ta platba na účtu odpovídá tomu papíru na hotovostní příjem. Předem díky za informaci a případnou radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 11. 2017 9:34

xJ (neregistrovaný)

Re: Platba přes účet - doklad zákazníkov
      Jako že zaměstnavatel nechce paní zaplatit za něco, co ona zaplatila převodem? Ta fa. je na tu paní a nebo na zaměstnavatele?

• 13. 11. 2017 9:40

VašekIII (neregistrovaný)

Ta Fa je na tu paní. Pokud by samozřejmě chtěla předělat fakturu na tu firmu, tak v tom nemám problém. Každopádně paní chce nejspíš do ruky papír za který ji ve firmě vyplatí daný obnos a sami si dají papír do účetnictví. Jak to tedy já chápu.

• 13. 11. 2017 9:42

VašekIII (neregistrovaný)

Ještě dodám, že transakce zatím neproběhla. Paní napsala, že by tento papír chtěla a já zjišťuji jaké jsou možnosti. Předem díky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).