Re: Zpoždění výplaty mezd
Zrušit PP zřejmě nemůže, protože zaměstnavatel asi vždycky vyplatí sice pozdě, ale před uplynutím splatnosti. Když podá výpověď sama(což je asi jediný možný způsob, který musí zaměstnavatel přijmout), tak v případě, že nenajde hned zaměstnání, bude krácena podpora. A když si najde zaměstnavatele dřív než za dva měsíce, nynější zaměstnavatel ji na dohodu nepustí. Tak že ten stávající zaměstnavatel škodí nyní a i v budoucnu.
Možná někdo napíše, že má být ráda, že vůbec platí, ale složenky a poplatky také každý měsíc nepočkají, nepříjemná situace.
Re: Zpoždění výplaty mezd
Ano, je to přesně tak. Nakonec ty peníze vždycky dorazí, ale nikdo neví, jestli to není naposled. Zaměstnanci odcházejí a nikdo je nenahrazuje, takže jejich práce se přesouvá na ty, co ještě zbyli. Všude vládne neskutečný zmatek a nervozita a ze strany vedení nepřicházejí vůbec žádné informace.
Ano, je to přesně tak. Nakonec ty peníze vždycky dorazí, ale nikdo neví, jestli to není naposled. Zaměstnanci odcházejí a nikdo je nenahrazuje, takže jejich práce se přesouvá na ty, co ještě zbyli. Všude vládne neskutečný zmatek a nervozita a ze strany vedení nepřicházejí vůbec žádné informace. Je to těžké. Chápu, že se opravdu může stát, že se výplaty o pár dní zpozdí, ale už se to opakuje dost dlouho.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 11. 2017 12:32
Vrátím se ještě ke svému včerejšímu dotazu. Moc možností tedy nemám. Když dám výpověď zaměstnavateli já, bude běžet 2-měsíční výpovědní lhůta, pokud si během ní neseženu zaměstnání nové, půjdu na ÚP a tam mi bude krácena podpora v nezaměstnanosti, protože jsem tu výpověď dal já? Ale kdyby mi zaměstnavatel platil včas, tak bych o výpovědi vůbec neuvažoval. Já vím, že nakonec to zatím vždycky nějak schrastil, ale to je zatím. V práci je velká nervozita - bude výplata nebude výplata? Co bude dál? Takto to jde skoro rok.
Když si někdo sežene jiné zaměstnání, dohodou ho nepustí a trvají na výpovědi s výpovědní lhůtou.