Re: prosím o radu posečkání daně
****Dle ust. § 73 odst. 9 zákona č. 337/1992 Sb., o správě daní a poplatků v platném znění (ZSDP)může být výkon rozhodnutí odložen, žádáli daňový dlužník o splátky, posečkání nebo o prominutí daňového nedoplatku a i bez žádosti šetří-li se skutečnosti rozhodné pro částečné nebo úplné zrušení výkonu rozhodnutí. Dostala-li jste výzvu dle ust. § 73 odst. 1 ZSDP odklad Vám nemohl být povolen, neboť výkon rozhodnutí (exekuce na účet, mzdu, movité a nemovité věci) nebyl nařízen. Požádejte o splátkování (nevím jak je to s kolkem, ale určitě se neplatí, je-li žádáno o splátkování částky do 3.000,- Kč - informujte se u správce daně - nejlépe vedoucího oddělení nebo vedoucího referátu). Nezapomeňte však stále platit alespoň malé částky, snaha daňového subjektu je pro FÚ jeden z důvodů Vám vyhovět. Pokud Vám splátkování povolí, pak Vám nepoběží penále, ale diskont, který je mnohem menší než penále. Hlavně nežádejte o splátkování penále, neboť penále z penále neběží a pokud byste o splátkování penále zažádala a správce daně Vám vyhověl, pak by Vám napožítal diskont a to myslím vážně, to se děje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
15. 11. 2005 9:36
Jsem ve skluzu s placením DPH, zasílám téměř denně menší částky, od FU jsem dostala výzvu k zaplacení v náhradní lhůtě
do 8 dnů . Požádala jsem o odklad, ten mi však zamítli,
prosím o radu. Již jsem část zaplatila, mohu např.požádat
o odklad znovu na menší částkz, nebo pro změnu o splátkový
kalendář, nebo zavolat správci daně?
Děkuji