Re: Přivýdělek v době mateřské dovolené
Mateřská bude vyplácena od posledního zaměstnavatele , tudíž v průměru, který jste tam měla . Přivýdělek může být formou
nepojištěné činnosti např. dohoda o provedení práce, 100 hod. u jedné organizace ročně , má být na nějakou jednorázovou práci . Jinak na rodičovském příspěvku po vyčerpání mateřské dovolené si můžete vydělávat jakkoliv , zajistit péči o dítě dle stávajících předpisů.
Dohoda o pracovní činnosti v době mateřské ne, je to činnost pojištěná .
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
16. 11. 2005 8:06
Dobrý den,
V současnosti jsem zaměstnána na dobu určitou, pracovní poměr mi končí k 30.11. 2005. K 1.12.2005 mi vzniká nárok na mateřskou dovolenou na kterou v tomto termínu nastoupím. Peněžitá Pomoc v Mateřství mi tedy bude vyplácena v ochrané lhůtě posledního zaměstnavatele.
1. V případě, že jsem byla v tomto roce zaměstnána u více jak jednoho zaměstnavatele, zajímalo by mě zda se Peněžitá Pomoc v Mateřství vypočítává pouze z posledního zaměstnání či zda je brán v úvahu i předchozí pracovní poměr.
2. Ráda bych si v době Mateřské Dovolené přivydělávala. Je možné začít s přivýdělkem ihned v době nástupu na Mateřskou Dovolenou, tedy 1.12. 2005? Popřípadě odkdy je možné si v rámci Mateřské Dovolené přivydělávat? V jakém rozsahu je možné si přivydělávat a jakou formou? (dohoda o provedení pracovní činnosti, ...?)
Děkuji