Re: Rozvaha - výkaz s chybnými čísly
Takže byla i schválena účetní závěrka s chybnými daty?
Jak píše tečka níže, záleží na tom, kde jsou chyby, oprava není tak jednoduchá, v případě, že by byly chyby i ve výkazu zisku a ztráty, je to možná i na podání dodatečného přiznání. Hlavně by bylo dobré zjistit, jak k těm chybám došlo, jestli třeba nebyly způsobeny změnou ve struktuře výkazů...jak už taky psala tečka
>>>>>>>>Dobrý den, zjistila jsem, že mám podanou špatnou
>>>>>>>>rozvahu na FU -je to za rok 2016. Nevím, kde se stala
>>>>>>>>chyba, ale teď mi vyjíždí úplně jiná čísla. Jsem z
>>>>>>>>toho na
>>>>>>>>mrtvici. Jde mi o to, zda to jde nějak opravit - to
>>>>>>>>podání. Vzhledem k tomu, že je to po závěrce, tak si
>>>>>>>>myslím, že ne... Projdu znova celý rok, co se mi kde
>>>>>>>>načítá, vůbec nevím, co mám dělat...
>>>>>>>>Stalo se to taky někomu?
>>>>>>>
>>>>>>Jedná se mikro učetní jednotku, s jedním společníkem.
>>>>>>Ano, schválená je podaná. Danový poradce není. Data
>>>>>>se
>>>>>>natahují z pohody do taxu. Nevím, kde se stala chyba.
>>>>>>A=P, to sedí...
>>>>>
>>>>>Takže byla i schválena účetní závěrka s chybnými
>>>>>daty?
>>>>>
>>>>Ano, je podaný oficiální výkaz na FU. Jde s tím něco
>>>>dělat?
>>>
>>>Tzn. ty výkazy, které odešly na FÚ se shodují s těmi
>>>výkazy, které společník rozhodnutím
>>schválil?
>>
>>Ano
>
>file:///C:/Users/ucetni02/Downloads/i-29-opravy-chyb-zmeny-v-ucetnich-odhadech-a-zmeny-v-ucetnich-metodach.pdf
Paní Mirko tohle nebude nejpíš na Opravy chyb, změny v účetních odhadech a změny v účetních metodách. Tohle bude chtít, aby tazatel prošel výsledky účetnictví a údajů ve výkazech s někým, kdo ví kam který účet ve výkazu patří a kdo bude umět zhodnotit situaci. A bude také mít znalosti obou programů.
Pravděpodobně může být nesrovnalost ve výkazech před upgrade a po upgrade SW + je plno dalších možností problémů při přenosu dat. Vidím to na konzultaci u někoho, kdo používá oba programy a má zkušenosti s přenosem dat v daných programech + s účetní závěrkou atd.
PS. odkaz je na vnitřní cestu v PC, ne na článek :-)
Ale ten si určitě tazatel již najde na netu sám.
Přeji hezké odpoledne
Ten odkaz jsem, pravda nezkoušela otevřít po vložení.
A rozumím co myslíte, odkaz jsem chtěla dát pro případ, že by v tom účetnictví a potažmo výkazech byla opravdu chyba, proto jsem připojila komentář o tom, že je třeba zjistit, jak k chybě došlo.
Kde jsou chyby? Jen v rozvaze, nebo i ve "výsledovce"?
Dlouhodobé - krátkodobé závazky, nebo kde?
Jsou správně stavy minulého období roku 2015?
Vzali jste v potaz změny ve výkazu rozvazy roku 2015 a roku 2016?
Udělili jste převodový můstek 2015-2016, co jste k tomuto uvedli v Příloze v účetní závěrce k 31.12.2016?
PS. Jak jste zdatní v účetnictví, ve zpracování účetní závěrky, kontrolujete si údaje ve výkazech na stavy účtů v účetnictví? Pomáhá Vám někdo, kdo s tím má zkušenosti, auditor, ... ? Nebo čerpáte alespoň aktuální informace z ÚZ?
Dovoluji si se vložit do diskuse s obdobným problémem. V účetnictví je vše v pořádku, dopad do daně z příjmů není, ale přišla jsem na to, že v loni byla zák.op.položka k pohledávkám ve VZZ vykázána na řádku E.1.2. místo na řádku E.3. vůbec nevím,jak k tomu došlo. moc prosím o radu, jak byste řešili? nechat tak a letos vykázat minulé období na správném řádku nebo nechat na stejně chybném řádku i letos? budu vděčná za radu.děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
4. 1. 2018 13:42
Dobrý den, zjistila jsem, že mám podanou špatnou rozvahu na FU -je to za rok 2016. Nevím, kde se stala chyba, ale teď mi vyjíždí úplně jiná čísla. Jsem z toho na mrtvici. Jde mi o to, zda to jde nějak opravit - to podání. Vzhledem k tomu, že je to po závěrce, tak si myslím, že ne... Projdu znova celý rok, co se mi kde načítá, vůbec nevím, co mám dělat...
Stalo se to taky někomu?