Re: DE - zaúčtování platby
Ano plátce DPH jsem. Právě tak to dělám. Ale četla jsem někde na fcb podobnou diskuzi, a tam někdo uváděl, zaevidovat do daňové evidence až v lednu 2018, tak jsem se lekla, že to dělám špatně.
Dám vždy odeslané dobírky do pohledávek a závazků ke konci měsíce a s DUZP v danném měsíci a v následujícím jen doplním datum platby a přesunu do peněžního deníku.
Děkuji za odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
16. 1. 2018 10:31
Dobrý den,
mám eshop. Když odešlu ke konce měsíce dobírky, které jsou uhrazené v měsíci následujícím. Posílám k nim fakturu a dejme tomu.
Vystavení faktury: 27.12.17, DUZP: 27.12.17. Splatnost: 10.1.2018.
Zboží je doručeno 29.12.17. Platba za dobírku mi dorazí 2.1.2018, tak fakturu dám do pohledávek a závazků včetně daně a daň odvedu v roce 2017? Nebo tam nevyplním DUZP a vyplním ho až 2.1.2018 s datem platby?
Děkuji za radu.
Jde mi vlastně o všechny dobírky, které pošlu ke konce měsíce a platba mi za ně přijde v měsíci následujícím.
Děkuji L.