Re: DE - zaúčtování platby
Ano plátce DPH jsem. Právě tak to dělám. Ale četla jsem někde na fcb podobnou diskuzi, a tam někdo uváděl, zaevidovat do daňové evidence až v lednu 2018, tak jsem se lekla, že to dělám špatně.
Dám vždy odeslané dobírky do pohledávek a závazků ke konci měsíce a s DUZP v danném měsíci a v následujícím jen doplním datum platby a přesunu do peněžního deníku.
Děkuji za odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 1. 2018 10:31
Dobrý den,
mám eshop. Když odešlu ke konce měsíce dobírky, které jsou uhrazené v měsíci následujícím. Posílám k nim fakturu a dejme tomu.
Vystavení faktury: 27.12.17, DUZP: 27.12.17. Splatnost: 10.1.2018.
Zboží je doručeno 29.12.17. Platba za dobírku mi dorazí 2.1.2018, tak fakturu dám do pohledávek a závazků včetně daně a daň odvedu v roce 2017? Nebo tam nevyplním DUZP a vyplním ho až 2.1.2018 s datem platby?
Děkuji za radu.
Jde mi vlastně o všechny dobírky, které pošlu ke konce měsíce a platba mi za ně přijde v měsíci následujícím.
Děkuji L.