Re: prodej na splatky - doklad
>Dobry den,
>
>prosim o radu...
>
>Prodavam neco na splatky (zprostredkovano pres
>banku..tedy ne primo ja, ja jen zprostredkoval smlouvu) a
>dotaz je, jaky mam vystavit doklad a jak to zauctovat.
>
>Rekneme, ze zakaznik nakoupi za 50.000,-. Hotove da
>5.000,- a na zbytek je smlouva s bankou.
>
>Ja mu budu predavat zbozi a on me da 5000 a zbytek me
>posle banka.. tedy 45.000,- a ted
>
>Jaky mam vystavit doklad ? jako ze to zaplatil cele?
>nebo jen tech 5.000,- ? jak by to melo prosim vypadat?
>
>Diky moc
Nenapsal jste, zda vedete účetnictví, nebo DE?
>
V DE účtujete o skutečně přijatých palatbách.Tedy 5000 příjem
v hotovosti a potom příjem od banky na b.ú.
A zakaznikovi tedy vystavim doklad na celou cenu s tim, ze napr. jedna z polozek bude projde na splatky
-45.000,-
pak zbyva uhradit 5.000,- ??
a pridam k tomu jen smlouvu ?.. nevim totiz, jak bych sparoval prijem na b.u. 45.000,- pokud me v uctu nevznikne prijem...
no to je prave ono.. smlouvu mam s bankou, ale jen o tom, ze jim budu zprostredkovavat obchod, ale jinak smlouvu ma banka se zakaznikem a jak dodavam zbozi... a zakaznik da me akontaci (5.000) v tomto pripade a banka me posle zbytek..
proto se ptam, jak to ucetne udelat.. zakaznikovi musim dat dodaci list s dokladem (bance kopii), ale jak by mel vypadat doklat?... jestli to chapu dobre, bel bych uvest ze to bylo uhraceno zakaznikem cele... smlouvu ma prece on s bankou.. tedy bych to jen zklividoval z casti hotovosti a z casti prevodem ze...?.. Takze zakaznik bude mit doklad, ze to uhradil cele...?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
18. 11. 2005 10:06
Dobry den,
prosim o radu...
Prodavam neco na splatky (zprostredkovano pres banku..tedy ne primo ja, ja jen zprostredkoval smlouvu) a dotaz je, jaky mam vystavit doklad a jak to zauctovat.
Rekneme, ze zakaznik nakoupi za 50.000,-. Hotove da 5.000,- a na zbytek je smlouva s bankou.
Ja mu budu predavat zbozi a on me da 5000 a zbytek me posle banka.. tedy 45.000,- a ted
Jaky mam vystavit doklad ? jako ze to zaplatil cele? nebo jen tech 5.000,- ? jak by to melo prosim vypadat?
Diky moc