Re: FÚ otálí s registrací k DPH
>>Dobrý den, prosím všechny, jestli nevědí
>>
>>Máme dodavatele, který tvrdí, že se od 1.12.17 stal
>>povinně plátcem DPH, fakturu vystavil v režimu PDP,
>>ale
>>jeho firma do dnešního dne t.j. 19.1.2018 stále nemá
>>registraci k DPH.My teď nevíme, zda-li máme věřit a
>>uplatnít fakturu v daň.přiznání a nebo ji prostě brát
>>jako neplátce, protože není možnost, jak si tuto
>>skutečnost ověřit.
>>
>>Jelikož se jedná o PDP, tak by to asi tak nevadilo,
>>ale stejně .........
>>
>>Děkuji všem za odpověď
>>
>
>
>Splnili svou registrační povinnost ve stanovené
>lhůtě?
>ZDPH § 92a odst. 3)
>
>to já samozřejmě nevím, je to náš dodavatel
>
Ze strany FS se jedná o poměrně častou obstrukci. Údajně se jedná o "boj proti daňovým únikům". Pokud nedojde k výměně osob na nejvyšších místech, tak s tím nic nenaděláte.
Hezký den!
Nová zkušenost, 15.10.2017 jsem posílala dobrovolnou registraci k DPH pro s.r.o. z důvodu přechodu klienta z FO na PO..... registovaný k DPH je ode dneška. Nejprve to nechali na FÚ dva měsíce spát!, pak se v půlce prosince probrali a začali požadovat kde co..... vše jsme doložili ( faktury, smlouvy, objednávky, bankovní výpisy jak starého, tak nového subjektu) a dnes bych to šla asi zapít, kdybych neměla na krku vagón dokladů za 4.Q k DPH....
to to je povinná registrace ze zákona (překročení obratu), tak zde jsou povinni se od určitého data zjištění chovat jako plátci DPH. Mě jde z pohledu odběratele, což jsme my, jak s tím máme naložit, když není nikde možnost ověřit, že tomu tak je. Dodavatel si trvá na svém a naše paní účetní je opatrnější a moc se jí to nechce akceptovat
Taky jsem měla jednoho plátce z povinnosti, přesto, že překročil limit, trvalo skoro dva měsíce, než ho zaregistrovali. Nejdřív chtěli denní rozpis obratu za posledních 12 měsíců, pak za poslední tři měsíce (???), pak smlouvu s odběratelem (jedná se o tržby za pultový prodej - těžko uzavřít smlouvy s někým, kdo chodí z ulice).. bylo to ponižující. Co to prostě risknout a počkat, ozve-li se někdo?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
19. 1. 2018 12:10
Dobrý den, prosím všechny, jestli nevědí
Máme dodavatele, který tvrdí, že se od 1.12.17 stal povinně plátcem DPH, fakturu vystavil v režimu PDP, ale jeho firma do dnešního dne t.j. 19.1.2018 stále nemá registraci k DPH.My teď nevíme, zda-li máme věřit a uplatnít fakturu v daň.přiznání a nebo ji prostě brát jako neplátce, protože není možnost, jak si tuto skutečnost ověřit.
Jelikož se jedná o PDP, tak by to asi tak nevadilo, ale stejně .........
Děkuji všem za odpověď