Rozdělení položek na faktuře

• (neregistrovaný)

19. 1. 2018 13:40

Dobrý den, prosím o radu.
    Mám fakturu, na které jsou dvě položky, jedna bude HM do odpisů a druhá se toho majetku netýká a je to klasicky částka do výdajů.
    Mohu udělat to, že v programu si tuto fakturu "rozdělím" na dvě a uvedu na jedné ten majetek a na druhé se stejným VS zapíšu tu okamžitou spotřebu, aby se mi to nepletlo v jedné faktuře dohromady při následném zadávání do majetku? Pracuju v Money S3.
    Snad jsem to popsala nějak pochopitelně, motám se v tom a asi hledám vědu, kde není..
    Děkuji moc za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 1. 2018 14:10

Maxx (neregistrovaný)

Re: Rozdělení položek na faktuře
      V Money můžete zadat 2 položky faktury -jedna bude majetek s příslušnou předkontací a druhá položka bude spotřeba.

• 19. 1. 2018 14:37

teri (neregistrovaný)

Děkuji za pomoc. Já jsem se na to dívala, že bych to tak udělala, ale měla jsem strach to zadat naostro a teprve čekat, co z toho vzejde za čísla potom při následném DPH, jestli se to zadá správně do ř.47 pouze ta jedna částka majetku bez dph a zbytek do režií...Nešlo mi do hlavy, jaké předkontace dát na té celkové faktuře. Rozhodující jsou předkontace u položky? Přišlo mi jednodušší a jistější dělit fakturu :).

• 19. 1. 2018 14:45

Maxx (neregistrovaný)

Když to rozdělíte, budete to mít špatně v KH.
      Ano, rozhodující jsou předkontace u položky a zároveň u položky i správné zařazení do DPH.
      Já teď nejsem přímo u toho programu a z hlavy to nedám. Musíte hledat.

• 19. 1. 2018 14:59

teri (neregistrovaný)

No jo, s tím KH mi to nedocvaklo....Předkontace vím z minula, když jsem zadávala majetek. jen jsem nevěděla, jak naložit s touto nastalou situací. Tak vám tímto moc děkuji za rady. Pěkný den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).