Re: vyúčtování zálohové daně a příloha 1
>Dobrý den. zarazila jsem se na řádku 05 Počet
>zaměstnancků...četla jsem starší příspěvky, ale mám v tom
>chaos. Moc prosím o radu. Ve vyúčtování zál. daně do řádku
>05 zahrnu všehcny zaměstnance (zálohová i srážková
>daň), jež k posl. dni měsíce eviduji a mají příjem dle §6
>ZDP (nepatří sem tedy např. zaměstnanec, který má po
>celý měsíc nemocenskou apod. - nemá příjem podle §6).
Tady jsou všichni, kterým vedete mzdový list. (viz popis kolonky) Takže - PP, DPP i nemocní.
>Do přílohy Počet zaměstnanců ke dni 1.12. - uvedu zde i
>zaměstnance, který je nemocný např. 1.12.-9.12. a pak
>následně má příjmy dle §6 ZDP nebo posoudím toho 1.12.
>neměl zdanitelný příjem a tak sem nepatří????
Tady všichni se zálohovou daní. I ten nemocný 1.12.
Ten, který nastoupí 15.12., ten tady nebude (ale v první tabulce bude)
Moc
>děkuji všem, že dočetli až zde a vysloví svůj názor.
k řádku 05 v pokynech Počet-zaměstnanců-uveďte počet zaměstnanců s příjmy podle §6 zákona podle mzdových listů za jednotlivé kalendářní měsíce vykazovaného období ... Zaměstnanec, který po celý měsíc pobírá dávky nemoc.pojiš. přece tento měsíc nemá zdanitelné příjmy dle §6
Dobrý den, jestli chápu dobře, do ř. 05 patří i DPČ např. s příjmem 2000 Kč/měs. A do přílohy k 1.12.2017 tam tohoto člověka na DPč také započítávám? (má podepsané prohlášení). Ještě jeden dotaz, když nějaký zaměstnanec o zúčtování nepožádá, uvádím ho také na ř. 05 a v příloze? Omlouvám se za hloupé otázky, ale mám v tom zmatek.
Vyúčtování daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti - do řádku číslo 5 zadáte zaměstnance, kterým vedete poslední den v daném měsíci mzdový list. Je zcela jedno, zda má uzavřenou pracovní smlouvu, nebo dohodu o provedení práce, nebo dohodu o pracovní činnosti.
Počet zaměstnanců - do Přílohy uvedete počet zaměstnanců podle mzdových listů evidovaných k 1.prosinci vykazovaného zdaňovacího období, kteří mají příjmy podle § 6 zákona - takže opět je zcela jedno, jaký pracovní poměr či dohodu mají uzavřenou.
A pro oba tiskopisy platí, že uvádíte dané zaměstnance bez ohledu na to, zda požádají či nepožádají o roční zúčtování daně
Děkuji mockrát. Mám ještě poslední otázku. Vyplněný formulář včetně přílohy 1 zašlu na fú datovkou do poloviny března. Formuláře Výpočet daně a daň zvýhodnění u DzPFO pro jednotlivé zaměstnance včetně všech papírů k tomu např. potvrzení o úrocích z úvěru, životní pojištnění, potvrzení z úp atd. neposílám nikde, tohle si nechávám u sebe i s vytisklými mzdovými listy v šanonu a použijí se až pro případ kontroly ze strany fú. Chápu to správně? Děkuji.
Dva nickové s označení .. dvě tečky, to dělá neplechu. Používám na tomto foru .. tak dlouho, že už ani příspěvky kde jsou .. neotvírám protože automaticky předpokládám, že to jsou moje odpovědi.
Takže moje poslední odpověď novým .. ano, Vyúčtování daně poslat na FÚ co nejdříve a veškeré podklady na základě kterých se zpracovalo RZD pro zaměstnance + Výpočty uschovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
24. 1. 2018 14:20
Dobrý den. zarazila jsem se na řádku 05 Počet zaměstnancků...četla jsem starší příspěvky, ale mám v tom chaos. Moc prosím o radu. Ve vyúčtování zál. daně do řádku 05 zahrnu všehcny zaměstnance (zálohová i srážková daň), jež k posl. dni měsíce eviduji a mají příjem dle §6 ZDP (nepatří sem tedy např. zaměstnanec, který má po celý měsíc nemocenskou apod. - nemá příjem podle §6). Do přílohy Počet zaměstnanců ke dni 1.12. - uvedu zde i zaměstnance, který je nemocný např. 1.12.-9.12. a pak následně má příjmy dle §6 ZDP nebo posoudím toho 1.12. neměl zdanitelný příjem a tak sem nepatří???? Moc děkuji všem, že dočetli až zde a vysloví svůj názor.