Re: Čerpání dovolené po mateřské
Tak jsem nastudovala že krátit by se měla o tu dobu, co byla na RD... Vychází mi to celkem 134 pracovních dní na RD, za prvních 100 pokrátím o 1/12, za dalších 21 dní taky 1/12 a co těch zbylých 13 dní? Taky se bude krátit o 1/12? A je třeba ty přihlášky a následné odhlášky na sociálce a zdravotce dělat? Děkuji
Takže 2/12, děkuji :) 29.1. skončila MD, naváže tedy řádnou dovolenou 16,5 dne, poté RD, takže 60 dní odpracovaných mít nebude, tak podle mě za rok 2018 žádná dovolená?
Dobrý den, prosím o radu, Zaměstnankyně nastoupila 17.7.2017 na PPM s druhým dítětem, bezprostředně navazovala na RD, kterou měla na první dítě. Podala si žádost o čerpání dovolené za rok 2017, MD ji skončila dnes. V jaké výši ma nárok na dovolenou za rok 2017? V plne výši nebo se krátí o dobu na RD? Dovolené je 20 dní, plny úvazek 8 hod na dobu neurčitou. Dělat kvůli dovolené i přihlášky na sociálku a na zdravou a pak zase odhlašky, jak nastoupí na RD? Děkuji za radu
>>Budete krátit jen o 2/12 a kolik bude mít
>>"odpracováno" letos, vypadá to, že jí taky vznikne
>>nějaký nárok.
>
>Takže 2/12, děkuji :) 29.1. skončila MD, naváže tedy
>řádnou dovolenou 16,5 dne, poté RD, takže 60 dní
>odpracovaných mít nebude, tak podle mě za rok 2018 žádná
>dovolená?
Zákoník práce § 214
...
Co se Vašeho dotazu na přihlášku a odhlášku na ČSSZ a na ZP týká, tak proč myslíte, že je důvod pro podání hlášení? Paní končí pracovní poměr? Nebo s čerpáním řádné dovolené jí začíná pracovní poměr?
Či došlo u zaměstnankyně k nějaké změně, která by měla za důsledek hlášení změny u sociálního pojištění?
Došlo u zaměstnankyně k nějaké změně, která by měla za důsledek hlášení změny u zdravotního pojištění? Pobírá zaměstnankyně rodičovský příspěvek?
...
Zákoník práce § 214 - takže ještě jeden den za letošní rok :)
>...
Paní nekončí ani nezačíná pracovní poměr, u sociálního pojištění žádná změna není, akorát mi ještě teď oznámila, že během doby na RD s prvním dítětem změnila zdravotní pojišťovnu...
Rodičovský příspěvek bude pobírat od 1.2.2018
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 1. 2018 11:23
Dobrý den, prosím o radu, Zaměstnankyně nastoupila 17.7.2017 na PPM s druhým dítětem, bezprostředně navazovala na RD, kterou měla na první dítě. Podala si žádost o čerpání dovolené za rok 2017, MD ji skončila dnes. V jaké výši ma nárok na dovolenou za rok 2017? V plne výši nebo se krátí o dobu na RD? Dovolené je 20 dní, plny úvazek 8 hod na dobu neurčitou. Dělat kvůli dovolené i přihlášky na sociálku a na zdravou a pak zase odhlašky, jak nastoupí na RD? Děkuji za radu