Splatnost mzdy ve výpl. termínu

• (neregistrovaný)

21. 11. 2005 7:53

Pokud je v pracovní smlouvě uveden výplatní termín 15. má být tento den mzda na účtě zaměstnance nebo stačí když je tento den odepsána z účtu zaměstnavatele?
    Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 11. 2005 8:36

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Splatnost mzdy ve výpl. termínu
      Den kdy je odepsána z účtu zaměstnavatele + banka má 3 dny na to aby tyto peníze poukázala na jednotlivé účty.Takže byste měla mít výplatu na svém účtu nejdelé 18.Také záleží na peněžním ústavu.

• 21. 11. 2005 8:47

Zdeňka (neregistrovaný)

Domnívala jsem se, že v den výplatního termínu ji mám mít na účtě, tak to jsem se spletla. Banka má na převod 3 dny, ale pracovní, takže když do toho přijde víkend a svátek , je to 5 nebo i 6 dnů? Dneska je 21 a výplatu za říjen ještě na účtě nemám. A kde si kdyžtak mohu stěžovat, když je zaměstnavatel /bývalý/ arogantní? Na Úřadu práce?
      Děkuji za odpověď.

• 21. 11. 2005 9:39

Jiřka (neregistrovaný)

Tak nejprve se zeptejte zaměstnavatele, zda už mzdu poslal a který den. Pokud ji odeslal v den výplat, tak si můžete stěžovat jedině u banky, proč jim to tak dlouho trvá. Pokud ji odeslal později, tak už nemá cenu ci někde stěžovat a buďte ráda, že Vám ji poslal. Pokud ji ještě neposlal, tak musíte vyžadovat, aby ji poslal.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).