Re: vrácení darované nemovitosti - neosv
Jestli jsem to tedy pochopila, darovanou nemovitost může vrátit pouze v případě nouze tak aby mu byla vrácena zaplacená daň.. ?
No to je právě problém. Zatím jsem na takového nenarazila.. Jeden mi dokonce řekl, že o zaplacenou daň prostě přijde.. což se mi zkrátka nezdá no.. Pokud nějakého znáte a dělá konzultace přes email např. prosím o doporučení. Děkuji
Daňového poradce se zkušeností s vrácením daru neznám.
Zkuste se podívat, zda by Vám nemohli pomoci informace
k § 23 odst. 3 písm. c) bod 7 Zákona o daních z příjmů na netu
"odvolal dar" + "§ 38u ZDP"
"§ 23 odst. 3 písm. c) bod 7 ZDP"
případně k bodu 307
http://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/d-zakony/Duvodova_zprava_k_ZOS_344-2013_o_zmene_danovych_zakonu_vcetne_duvodove_zpravy.pdf
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
6. 2. 2018 8:23
Mám dotaz, klient (fyzická osoba, nepodnikatel) dostal v roce 2017 darem nemovitost, od cizí osoby. Tento příjem není tedy nijak osvobozen a musí se zdanit podle §10. Tento člověk by ale tu nemovitost co dostal darem chtěl vrátit nyní v roce 2018. Jak se to řeší daňově? Je to tak, že dar dostal, daň zaplatil a nikdo mu už nic nevrátí?