Re: Odvod zdravotního pojištění ze mzdy
Ne, od 9.1.2018 je důchodce a již nikde nepracuje.
>Dobrý den, prosím o radu ohledně odvodu na ZP. Pán,
>který byl u nás několik let zaměstnán nastoupil 9.ledna
>do důchodu. Teď nevím, jakým způsobem, když dělám mzdu
>za období 1.1 - 8.1 mám počítat ZP, zda nechat tollik
>kolik mi vyjde (s tím, že zbytek by měl doplatit za
>starobního důchodce stát) a nebo mu strhnout do minima,
>aby odvod za nej byl 1647 Kč. Snad jsem to napsala
>srozumitelně... děkuji všem za rady
9.1. už nebyl zaměstnanec?
>Ne, od 9.1.2018 je důchodce a již nikde nepracuje.
"aby odvod za nej byl 1647 Kč"
Na co se ptáte? Jste odborník, nebo úplný laik který neví, že už pár let se dopočítává vyměřovací základ zdravotního pojištění zaměstnance do tzv "minima" pouze za dny - ALE ne za měsíce?
Vzhledem k tomu, že je to mé první zaměstnání, které vykonávám cca 4 měsíce, takže jsem lajk, kdybych si věděla rady, tak se tady neptám, takže pokud chcete mít takové jízlivé připomínky a nejste ochoten/ochotna mi poradit, tak se raději neprojevujte.
>> >Dobrý den, prosím o radu ohledně odvodu na ZP.
>>>Pán,
>>>který byl u nás několik let zaměstnán nastoupil
>>>9.ledna
>>>do důchodu. Teď nevím, jakým způsobem, když dělám
>>>mzdu
>>>za období 1.1 - 8.1 mám počítat ZP, zda nechat tollik
>>>kolik mi vyjde (s tím, že zbytek by měl doplatit za
>>>starobního důchodce stát) a nebo mu strhnout do
>>>minima,
>>>aby odvod za nej byl 1647 Kč. Snad jsem to napsala
>>>srozumitelně... děkuji všem za rady
>>Na co se ptáte? Jste odborník, nebo úplný laik který
>>neví, že už pár let se dopočítává vyměřovací základ
>>zdravotního pojištění zaměstnance do tzv "minima"
>>pouze
>>za dny - ALE ne za měsíce?
>>
>Vzhledem k tomu, že je to mé první zaměstnání, které
>vykonávám cca 4 měsíce, takže jsem lajk, kdybych si
>věděla rady, tak se tady neptám, takže pokud chcete mít
>takové jízlivé připomínky a nejste ochoten/ochotna mi
>poradit, tak se raději neprojevujte.
OT. Takže v klidu přiznáváte, že poškozujete svého zaměstnavatele, poškozujete zaměstnance Vašeho zaměstnavatele atd.?
Co na to říci - buď běžte okopávat brambory, nebo se rychle, ale opravdu rychle naučte svoji práci.
Nejste laik - za svoji práci berete určitě nějakou mzdu. Začala jste více jak před 4 měsíci, není problém si tuto informaci na webu ověřit.
A u mzdové účetní - tohle jsou opravu základy. Nic ve zlém, ale opravdu Vám zaměstnavatel neproplatí alespoň základní školení ohledně mzdové problematiky?
Mzdové účetnictví je dle mého názoru jedno z nejvíce komplikovaných a nejvíce průšvihových "účetnictví", co existují. Nikdo to neví snad lépe než ten, kdo to dělal. Pojistku "na blbost" máte? Jízlivé připomínky budu psát dál, stejně tak budu ochotna poradit - či přesněji alespoň nasměrovat. V tomto případě tak nečiním, protože to již učinil před půl hodinou Maxx
Děkuji mu / jí za to
Bože, větší krávu (vy jste asi hned po škole byla naprosto dokonalá, že?) než jste vy jsem fakt neviděla...myslím, že tento portál slouží k tomu, že někdo chce poradit a někdo mu slušně odpoví a pomůže, ale pokud se chováte jak kráva, tak tady opravdu nemáte co dělat, běžte si ta svá moudra rozdávat jinam...
A Vy jste po hned po škole?
Dovolte abych se zasmála ....
např.
Zákazník si vystavuje faktury sám .... dotaz z roku 2015 ....
Autor zprávy: Wwwewerča
Čas zápisu: 9. 10. 2015 14:07 z adresy 213.226.226.xxx
https://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1334241
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
17. 2. 2018 15:08
Dobrý den, prosím o radu ohledně odvodu na ZP. Pán, který byl u nás několik let zaměstnán nastoupil 9.ledna do důchodu. Teď nevím, jakým způsobem, když dělám mzdu za období 1.1 - 8.1 mám počítat ZP, zda nechat tollik kolik mi vyjde (s tím, že zbytek by měl doplatit za starobního důchodce stát) a nebo mu strhnout do minima, aby odvod za nej byl 1647 Kč. Snad jsem to napsala srozumitelně... děkuji všem za rady