Vyúčtování daně 2017- pojmy a dojmy

• 19. 2. 2018 7:33

Dobrý den, moc prosím o radu, nebo spíše jen takové srovnání myšlenek. Letos dělám vyúčtování daně poprvé. V programu Duel mám přímo agendu vyúčtování daně. Nerozumím ale tomu, které všechny formuláře budu zpracovávat.
    Pokud si o to zaměstnanec požádá, vyplním za něj Vyúčtování daně + Výpočet daně?
    A pokud ne, tak mu na přání vyjedu Potvrzení o zd. příjmech ale vyúčtování za něj udělám také?
    Jelikož vyúčtování je souhrnné, v příloze počet zaměstnanců....celkově mi splývají pojmy vyúčtování a zúčtování daně....no jsem z toho celá nějaká zmatená, tak mne prosím omluvte.
    Předem děkuji za případné upřesnění.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 2. 2018 8:50

Maxx (neregistrovaný)

Re: vyúčtování daně 2017- pojmy a dojmy
      Vyúčtování - jde o přehled sražených záloh, vyplacených bonusů a odvodů daně na FÚ za celou firmu. Tohle musíte vyplnit vždy.

Roční zúčtování daně - úplně jiný proces. Jde o výpočet daně zaměstnanci, pokud o to požádá. Pak uděláte výpočet daně a výsledek zahrnete do výplaty. Pokud nepožádá, tak nic. Možná požádá o potvrzení o zdanitelných příjmech, tak mu ho vyplníte.

Duel neznám.

• 19. 2. 2018 8:54

wewe

Super, to mi řeší mnoho problémů :-) takže v první řadě vyúčtování, zašlu na FÚ. V druhé hned formulář Výpočet daně - jen tomu, kdo si požádá. Moc děkuji za objasnění!

• 19. 2. 2018 8:54

Líba (neregistrovaný)

Za všechny zaměstnance daněné srážkovou daní uděláte souhrnně:
      "Vyúčtování daně vybírané srážkou"

Za všechny zaměstnance daněné zálohovou daní uděláte souhrnně:
      "Vyúčtování daně z příjmů FO ze závislé činnosti"

Zaměstnanci, který si bude sám podávat daňové přiznání na požádání vystavíte:
      "Potvrzení o zdanitelných příjmech"

Za zaměstnance, který požádal v prohlášení poplatníka o RZD, vyplníte:
      "Výpočet daně z příjmů fyzických osob"
      To si založíte, výsledný přeplatek zahrnete do mzdy, nejpozději za březen, a celková částka za všechny zaměstnance se vám promítne do vyúčtování za rok 2018.

• 19. 2. 2018 8:55

wewe

Děkuji!!! :-))

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).