Re: vyúčtování daně 2017- pojmy a dojmy
Vyúčtování - jde o přehled sražených záloh, vyplacených bonusů a odvodů daně na FÚ za celou firmu. Tohle musíte vyplnit vždy.
Roční zúčtování daně - úplně jiný proces. Jde o výpočet daně zaměstnanci, pokud o to požádá. Pak uděláte výpočet daně a výsledek zahrnete do výplaty. Pokud nepožádá, tak nic. Možná požádá o potvrzení o zdanitelných příjmech, tak mu ho vyplníte.
Duel neznám.
Re: vyúčtování daně 2017- pojmy a dojmy
Za všechny zaměstnance daněné srážkovou daní uděláte souhrnně:
"Vyúčtování daně vybírané srážkou"
Za všechny zaměstnance daněné zálohovou daní uděláte souhrnně:
"Vyúčtování daně z příjmů FO ze závislé činnosti"
Zaměstnanci, který si bude sám podávat daňové přiznání na požádání vystavíte:
"Potvrzení o zdanitelných příjmech"
Za zaměstnance, který požádal v prohlášení poplatníka o RZD, vyplníte:
"Výpočet daně z příjmů fyzických osob"
To si založíte, výsledný přeplatek zahrnete do mzdy, nejpozději za březen, a celková částka za všechny zaměstnance se vám promítne do vyúčtování za rok 2018.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
19. 2. 2018 7:33
Dobrý den, moc prosím o radu, nebo spíše jen takové srovnání myšlenek. Letos dělám vyúčtování daně poprvé. V programu Duel mám přímo agendu vyúčtování daně. Nerozumím ale tomu, které všechny formuláře budu zpracovávat.
Pokud si o to zaměstnanec požádá, vyplním za něj Vyúčtování daně + Výpočet daně?
A pokud ne, tak mu na přání vyjedu Potvrzení o zd. příjmech ale vyúčtování za něj udělám také?
Jelikož vyúčtování je souhrnné, v příloze počet zaměstnanců....celkově mi splývají pojmy vyúčtování a zúčtování daně....no jsem z toho celá nějaká zmatená, tak mne prosím omluvte.
Předem děkuji za případné upřesnění.