Re: vyúčtování daně 2017- pojmy a dojmy
Vyúčtování - jde o přehled sražených záloh, vyplacených bonusů a odvodů daně na FÚ za celou firmu. Tohle musíte vyplnit vždy.
Roční zúčtování daně - úplně jiný proces. Jde o výpočet daně zaměstnanci, pokud o to požádá. Pak uděláte výpočet daně a výsledek zahrnete do výplaty. Pokud nepožádá, tak nic. Možná požádá o potvrzení o zdanitelných příjmech, tak mu ho vyplníte.
Duel neznám.
Re: vyúčtování daně 2017- pojmy a dojmy
Za všechny zaměstnance daněné srážkovou daní uděláte souhrnně:
"Vyúčtování daně vybírané srážkou"
Za všechny zaměstnance daněné zálohovou daní uděláte souhrnně:
"Vyúčtování daně z příjmů FO ze závislé činnosti"
Zaměstnanci, který si bude sám podávat daňové přiznání na požádání vystavíte:
"Potvrzení o zdanitelných příjmech"
Za zaměstnance, který požádal v prohlášení poplatníka o RZD, vyplníte:
"Výpočet daně z příjmů fyzických osob"
To si založíte, výsledný přeplatek zahrnete do mzdy, nejpozději za březen, a celková částka za všechny zaměstnance se vám promítne do vyúčtování za rok 2018.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
19. 2. 2018 7:33
Dobrý den, moc prosím o radu, nebo spíše jen takové srovnání myšlenek. Letos dělám vyúčtování daně poprvé. V programu Duel mám přímo agendu vyúčtování daně. Nerozumím ale tomu, které všechny formuláře budu zpracovávat.
Pokud si o to zaměstnanec požádá, vyplním za něj Vyúčtování daně + Výpočet daně?
A pokud ne, tak mu na přání vyjedu Potvrzení o zd. příjmech ale vyúčtování za něj udělám také?
Jelikož vyúčtování je souhrnné, v příloze počet zaměstnanců....celkově mi splývají pojmy vyúčtování a zúčtování daně....no jsem z toho celá nějaká zmatená, tak mne prosím omluvte.
Předem děkuji za případné upřesnění.