Věk absolventa

• (neregistrovaný)

22. 11. 2005 11:35

Dobrý den,
    syn vystudoval střední školu, vyšší odbornou a následně vysokou školu. Tu ukončil ve věku 27 let. Nesehnal práci a přihlásil se na ÚP. Zde mu pracovnice sdělila, že firma která ho (absolventa) zaměstná dostane od ÚP peníze. Syn si našel práci sám a firma zažádala ÚP o tyto peníze. Zatím je nedostala, protože prý syn sice absolvent je ale moc starý. Syna se moc nevyptávám, je to dospělý chlap a jeho starost, ale zajímalo by mne, zda někdo z Vás má podobnou zkušenost a o co se tvrzení ÚP ohledně věku absolventa opírá.

Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 11. 2005 11:43

AnonymníA (neregistrovaný)

Re: věk absolventa
      Docela bych taky ráda věděla o co se UP opírá. Mám taky takového studenta a co jsem se dočetla tak mu neplatí stát zdravotní a sociální, nedostane přídavky, ale příspěvek na bydlení dostává, když má svůj byt. Doufám, že někdo odpoví.

• 22. 11. 2005 12:11

Zuzka (neregistrovaný)

Definice absolventa je v zákoníku práce § 144 - o věku se zde nemluví, jenom o době po úspěšném ukončení studia.
      O ničem jiném nevím, měla by vysvětlit zaměstnankyně ÚP a sdělit o jaký právní předpis se jedná.

• 22. 11. 2005 14:15

AnonymníA (neregistrovaný)

Úřednice nic vědět nebude, má zakódováno, že vystudovat po 26 roku věku je nemravné. Říkám synovi vždy ,pokud se st ím setká tak ať mu řeknou o jakou vyhlášku se opírají a pokud neví tak se obrátí na nadřízeného. To se prosím nemůže člověk v tomto státě rozhodnout v 25 letech, že chce studovat? A nevidím důvod proč by neměl mít stejné výhody jako by býval měl v 19 letech? Hlavně,že cikán který nemá ani základní vzdělání bere dávky celý život aniž by poznal co je chodit do práce..

• 23. 11. 2005 8:46

Anonymní (neregistrovaný)

dobrý den,
      sama jsem byla absolventka VŠ ve 28 letech, příspěvek od úřadu práce na moje místo zaměstnavatel bez problémů dostal.
      Ještě dodávám, že před studiem VŠ jsem už pracovala.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).