Re: pronájem bytu
§29/1/a ZDP - pokud jste byt pořídila dřív, jak 5 let před zahájením nájmu, je kupní cena pořizovací cenou, u vás to akorát vyjde.
Rekonstrukce - pokud se jedná o technické zhodnocení, připočte se do pořizovací ceny nemovitosti a bude se odpisovat z této zvýšené pořizovací ceny.
Re: pronájem bytu
http://www.dane-zahradnik.cz/poradna/odpoved.php?otazka=844&od=1
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
27. 2. 2018 10:45
Dobrý den, v roce 2017 jsem 1.1.-31.12. pronajímala byt.
Byt byl pořízen do osobního vlastnictví v r.2012. V roce 2014-2015 probíhala rekonstrukce cca za 400 tis.
Budu dělat DPFO kde zdaním příjmy z pronájmu.
Chci se zeptat.
1. Do pořizovací ceny bytu mohu zahrnout výdaje na rekkonstrukci?
2. Protože v kupní smlouvě stanovena cena vč. pozemků nevím, jak rozdělit, odhad zpracovávala banka a nemám jej k dispozici.
Neporadíte, jak problém vyřešit? Myslíte, že když daňový odpis ve výdajích uplatním jen např. v poloviční výši mám naději se vyhnout problémům se špatně stanovenou vstupní cenou t.j. protože jsem použila cenu kupní vč. pozemků?
Lze vůbec uplatnit daňové odpisy jen v poloviční výši než jsou vypočteny podle zákona?
Děkuji