Příjem z volební komise

• (neregistrovaný)

1. 3. 2018 8:14

Dobrý den, podléhá příjem z volební komise DPFO?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 3. 2018 8:58

xJ (neregistrovaný)

Re: Příjem z volební komise
      Byla sražena daň srážková nebo zálohová?

Jestli srážková, tak se do přiznání nemusí uvádět, ale je možné uvést a může být případně srážková daň vrácena.
      Jestli zálohová, tak pokud podáváte přiznání, tak máte povinnost tam uvést i příjem z odměny z voleb a přiložit potvrzení o zdanitelných příjmech od úřadu, kde se volby konaly.

• 1. 3. 2018 9:19

.. (neregistrovaný)

Jednalo se o odměnu člena volební komise?
      Pokud ano, měla být zúčtována zálohová daň.

Nebo o odměnu z dohody o provedení práce osoby, která při volbách pomáhala - např. roznášela volební lístky, vařila čaj, ... ?
      Pokud ano, mohla být zúčtována srážková daň v případě, kdy daná osoba nepodepsala u obce Prohlášení poplatníka daně. Pokud podepsala, tak měla být zúčtována zálohová daň.

• 1. 3. 2018 12:54

xJ (neregistrovaný)

"Jednalo se o odměnu člena volební komise?
      Pokud ano, měla být zúčtována zálohová daň."

Vzhledem k max. možné výši odměny člena volební komise v roce 2018 (předseda 2100 + II.kolo 200 = 2300) mohlo být daněno srážkovou daní, protože výše nedosáhla 2500,- Kč.

• 1. 3. 2018 13:07

.. (neregistrovaný)

Děkuji za doplnění. Přiznám se, že mě nenapadlo, že by se někdo dopředu ptal už na DAP roku 2018, které se bude zpracovávat v roce 2019.

• 1. 3. 2018 15:03

xJ (neregistrovaný)

No, jo no, z dotazu bohužel opravdu není jasné o jaké volby se jedná a já nyní pracuji s těmi letošními, tak jsem sem foukla ty letošní.
      Máte pravdu, pokud by se jednalo o volby v roce 2017 platí odpověď Vaše, pokud o volby v roce 2018, platí odpověď moje.
      Tak teď má tazatelka odpovědi na oba roky a snad si vybere tu pravou odpověď.
      Zákonodárce to chtěl usnadnit, ale jestli je to opravdu usnadně, tak tím si vůbec nejsme jistá.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).