Re: Příjem z volební komise
Byla sražena daň srážková nebo zálohová?
Jestli srážková, tak se do přiznání nemusí uvádět, ale je možné uvést a může být případně srážková daň vrácena.
Jestli zálohová, tak pokud podáváte přiznání, tak máte povinnost tam uvést i příjem z odměny z voleb a přiložit potvrzení o zdanitelných příjmech od úřadu, kde se volby konaly.
Jednalo se o odměnu člena volební komise?
Pokud ano, měla být zúčtována zálohová daň.
Nebo o odměnu z dohody o provedení práce osoby, která při volbách pomáhala - např. roznášela volební lístky, vařila čaj, ... ?
Pokud ano, mohla být zúčtována srážková daň v případě, kdy daná osoba nepodepsala u obce Prohlášení poplatníka daně. Pokud podepsala, tak měla být zúčtována zálohová daň.
"Jednalo se o odměnu člena volební komise?
Pokud ano, měla být zúčtována zálohová daň."
Vzhledem k max. možné výši odměny člena volební komise v roce 2018 (předseda 2100 + II.kolo 200 = 2300) mohlo být daněno srážkovou daní, protože výše nedosáhla 2500,- Kč.
No, jo no, z dotazu bohužel opravdu není jasné o jaké volby se jedná a já nyní pracuji s těmi letošními, tak jsem sem foukla ty letošní.
Máte pravdu, pokud by se jednalo o volby v roce 2017 platí odpověď Vaše, pokud o volby v roce 2018, platí odpověď moje.
Tak teď má tazatelka odpovědi na oba roky a snad si vybere tu pravou odpověď.
Zákonodárce to chtěl usnadnit, ale jestli je to opravdu usnadně, tak tím si vůbec nejsme jistá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
1. 3. 2018 8:14
Dobrý den, podléhá příjem z volební komise DPFO?