Re: OSVČ vedlejší a sleva na děti
Vyšší paušál, zaměstnání a zvýhodnění na děti - pak musíte porovnávat daňové základy ze zaměstnání a z podnikání.
Doporučuju vyplnit přiznání na daňovém portálu, pohlídá to.
https://adisepo.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_epo/epo2/uvod/vstup_expert.faces
ale při příjmu z podnikání 33 tisíc na vyšší paušál nedosáhnete, máte ten nižší a daňové zvýhodnění na děti, se zaměstnáním nemusíte porovnávat
limit výdajů % takový, aby si poplatník mohl uplatnit daňové zvýhodnění na děti je u 60% výdajů 600.000.... pokud si nechce uplatnit děti, má limit 1.200.000 Kč.
A pokud máte příjmy 33.000 je výdaj 60% z příjmů 19.800 Kč, což je méně, než je nižší limit ( 600.000Kč)
Ten jsem si přečetla. Původní dotaz zněl na to, jestli se mě nějak toto omezení netýká, když jsem OSVČ "vedlejší" a děti si již uplatňuji v zaměstnání. Protože počítám s tím, že si ze svých 33 tis. Kč uplatním 60% výdajů, což je těch 19.800,-. Šlo mi o uplatnění těch dětí. Asi jsem špatně formulovala otázku a už se do toho zamotala. Moc děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
1. 3. 2018 12:29
Dobrý den, jen se chci ujistit, že se na mě nevztahuje omezení ohledně uplatnění daňového zvýhodnění na děti. Děti si uplatňuji v zaměstnání a příjmy z podnikání paušálem. Můžu si uplatnit normálně ten vyšší paušál? Děkuji moc a přeji hezký den.