Roční zúčtování - exekuce

• 2. 3. 2018 7:29

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. Měli jsem zaměstnanou paní, která k 31.12.2017 ukončila pracovní poměr a nastoupila na úřad práce, ale v dubnu se zase vrátí do zaměstnání. Požádala si o roční zúčtování
    a v únorové výplatě je budeme vyplácet přes 20tis. Kč, podléhá tato únorová výplata (vyúčtování daní)
    exekuci? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 3. 2018 7:55

jasná. (neregistrovaný)

Re: Roční zúčtování - exekuce
      Musela byste obdržet exekuční příkaz dle § 312 OSŘ, kde se jedná o mimořádné příjmy a tím se postihují daň. bonusy a vratky daně. Pokud máte pouze exekuční příkaz na mzdu, tak z té se vratka daně a daňový bonus nepostihuje.

• 2. 3. 2018 13:13

JanaSt. (neregistrovaný)

Dobrý den paní Jasná a pokud je na exekučním příkazu srážka ze mzdy a jiných příjmů-co to jsou jiné příjmy, patří sem zúčtování daně. Děkuji.

• 2. 3. 2018 13:41

Petromila1980

Děkuji. Z většiny je přeplatek daňový bonus na děti. Mohla bych poprosit, kde v zákoně to najdu, abych se na to mohla odvolat. Jedná se o přednostní pohledávky. Bude problém s tím, když jsem si exekuční příkaz špatně přečetla a zjistila jsem, že musím hlásit i OSSZ, jelikož se příkaz vztahuje i na dávky nemocenského pojištění.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).