Re: Přihlášená pohledávka do insolvence.
OP dle §8c ZoE lze tvořit pouze u pohledávky s rozvahovou hodnotou 30 tis. Kč, vaše má rozvahovou hodnotu 42 tis. Kč
navíc ji odběratel z nějakého důvodu neuznal, je promlčená, takže to vidím na nedaňový odpis
pokud ji neuznává odběratel, možná ji neuzná ani ins. správce
Re: Přihlášená pohledávka do insolvence.
34 tis. uhradil hned první rok, takže moje předchůdkyně myslela, že její hodnota je těch 8 tis. (Omlouvám se, že se ptám tak hloupě, ale tahle problematika je mi bohužel cizá :-() Rozvahová hodnota pohledávky je tedy původní hodnota pohledávky? Děkuji za trpělivost.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
5. 3. 2018 12:26
Dobrý den, prosím o radu: mám pohledávku na 8.000,- splatnou dne 23.9.2014, ke které byla vytvořena OP dle par. 8c. Majitel ji letos, tj. v roce 2018 přihlásil k insolvenčnímu řízení, takže v roce 2018 bude tvořena OP dle par. 8. Mám nechat v roce 2017 účtování OP dle par. 8c (mohla by se již v 09/14 odepsat) a od 02/18 (měsíc přihlášení k řízení) o ní účtovat jako dle par. 8? Děkuji za radu.