OČR - navazující pro dvě různé děti

• (neregistrovaný)

23. 11. 2005 7:39

Přemýšlým tady jak vyřešit následující: naše zaměstnankyně má dvě děti ve věku do 10 let. S prvním byla doma 8 dní 14-21 a pak ihned s druhým 4 dny 22-25. Posuzují se tyto paragrafy zvlášť, tj. každý z nich je do 9 dnů a proto má zaměstnankyně nárok na proplacení celkového počtu dní nebo se posuzují dohromady, protože mezi nimi nepracovala a tudíž by měla proplacených 9 dní a 3 dny omluvené absence?

Díky Dana

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 11. 2005 11:03

Anonymní (neregistrovaný)

Re: OČR - navazující pro dvě různé děti
      OČR se posuzuje na každé dítě zvlášt, takže zaplatíte za každou OČR 9 kal.dní.
      A doporučovala bych zopakovat češtinu pro 5.ročník nebo více přemýšlet (když přemýšlýte)

• 23. 11. 2005 14:24

Dana (neregistrovaný)

Vážený Anonyme,

Už jsem si to zjistila i jinde, ale za radu s OČR i tak díky. Češtinu mám naprosto v pořádku. Možná Vás to překvapí, ale vím, že ve slově přemýšlím se píše "í" a ne "ý". Byl to zcela obyčejný překlep, který se může stát každému. Spěchala jsem a proto jsem si to po sobě nijak moc nekontrolovala. Jsme lidé a proto máme právo na chyby. Prosila jsem o radu a ne o kontrolu pravopisu, od toho tento portál skutečně není. A už vůbec se mi nelíbí, že mi můj překlep otloukáte o hlavu tak hrubým způsobem. Pokud já mám více přemýšlet, tak vy byste se měla naučit slušnému chování k cizím lidem a především se podepsat pod svou kritiku.

Dana

• 24. 11. 2005 8:43

Dana (neregistrovaný)

Ha, ha, ha, vážně "vtipné" a od Vás to sedí. Byla to jen sebeobrana.
      Nevím jaké komlexy si na mě léčíte, ale rozhodně se se nenechám vyprovokovat ke stejně hrubému chování jako máte vy. Na těchto stránkách se na sebe lidé s důvěrou obracejí pro radu (z oboru účetnictví podotýkám) a myslím, že stejně jako já nečekají podpásovky. Pokud nemáte chuť radit lidem, ale chcete se jen do někoho navážet, tak neodepisujte. Nikdo na to není zvědavý. Docela jste mi zkazila chuť se příště na něco zeptat. Pokud tak znovu učiním, žádám Vás, abyste se k mým dotazům nevyjadřovala, za což děkuji. Znovu podotýkám, že bych ráda viděla podpis od osoby, která mi řáká, že jsem husa.

Dana

• 24. 11. 2005 12:42

Anonymní (neregistrovaný)

Milá Dano,
      vzhledem k Vašim rozsáhlým odpovědím myslím,že moc práce nemáte. Raději se věnujte studiu ČJ.
      Jana

• 24. 11. 2005 14:46

Dana (neregistrovaný)

Milá Jano, předem děkuju za podpis, vážím si toho. Práci mám a není jí zrovna málo. Píšu poměrně rychle, takže si můžu dovolit delší odpovědi, aniž bych zameškala. Znovu opakuji, že to byl překlep a ČJ vážně studovat nepotřebuju. Moje odpovědi jsou tak dlouhé, protože se mě dost dotklo, že někdo, kdo mě vůbec nezná, se mnou jedná jako s hlupákem. Nic jsem Vám snad neudělala, tak vážně nechápu o co jde.

Dana

• 25. 11. 2005 21:15

Hela (neregistrovaný)

Prosím Vás, Jano, tady se vyskytuje takových prohřešků proti pravopisu a téměř nikdo to nepranýřuje. Tak se divím, že považujete za nutné někoho napadat kvůli jediné hrubce,což se opravdu dá považovat za překlep.(Když je jinak písemný projev perfektní, což se o mnohých říci nedá!)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).