Výpověď

• (neregistrovaný)

23. 11. 2005 10:23

Dobrý den, mám dotaz.Jsem v prac.poměru na dobu neurčitou.Může mi dát zaměstnavatel okamžitou výpověď a vyhodit mě okamžitě z práce.Děkuji J.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 11. 2005 10:31

Hanaj (neregistrovaný)

Re: Výpověď
      Ano, ale pouze pokud jste hrubě porušil pracovní kázeň atd. Viz §46 ZP.

• 23. 11. 2005 10:37

Anonymní (neregistrovaný)

pro porušení pracovní kázně Vám může dát dvouměsíční výpověď - ale pozor, pokud by Vám prokázal porušení pracovní kázně zvlášť hrubým způsobem, může okamžitě zrušit pracovní poměr podle § 53 odst.1 písm.b zák.práce, ale jen do jednoho měsíce ode dne, kdy se o tom dozvěděl
      pojem okamžitá výpověď v ZP neexistuje

• 23. 11. 2005 16:27

Anonymní (neregistrovaný)

Nemůže,pokud nepřijdete např. opilá,pod vlivem drog nebo jiné hrubé porušení kázně...Pokud máte obavu,že by se vás chtěl zbavit,tak by vás nejdříve musel při něčem nachytat(nedodržení nějakých předpisů,nesplnění požadovaných úkolů...),pak vám dát výtku(dopis) a pak zase hlídat jestli to neporušíte znovu....je to na dlouhé lokte....Většina zaměstnavatelů to dělá tak,že si pozve zaměstnance do kanclíku a vyčte mu nějaké chyby,marodění i několik let zpět,pak předloží Výpověď dohodou a doufají,že to zaměstnanec podepíše....Věřte,že to většina z nich podepíše,protože se bojí následného tlaku,dohledu při práci...Ovšem pokud máte čisté svědomí a nedáte se,tak věřte tomu,že se po vás nikdo vozit nebude,protože budete budit respekt a zaměstnavatel by se mohl náhodou dočkat nečekané kontroly...Hodně štěstí....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).