ZP a malý výdělek

• (neregistrovaný)

6. 3. 2018 11:24

Dobrý den,

prosím Vás, máme zaměstnankyni, která už nepobírá rodičovský příspěvek (děti 3,7 a 9 let) a pracuje na velmi malý úvazek, takže nedosahuje minimální mzdy.

Nevím si rady se zdravotním pojištěním. Nevím, jestli ji můžu počítat mezi osoby, které celodenně osobně a řádně pečují o 2 děti do 15 let a tudíž neprovádět dopočet do MVZ.

Nerozumím té definici-podle mého když osoba celodenně a řádně pečuje o dítě , tak přece nemůže pracovat (aniž by ho svěřila někomu z rodiny nebo ho dala do školky na max 4 hod denně). Jak toto všechno mám zjišťovat? Vyžadujete nějaké čestné prohlášení?

Za odpověď děkuji.
    .

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 3. 2018 11:38

xJ (neregistrovaný)

Re: ZP a malý výdělek
      http://www.cssz.cz/cz/casopis-narodni-pojisteni/archiv-vydanych-cisel/clanky/2012-12-ing-antonin-danek-osoby-pecujici-o-deti.htm

• 6. 3. 2018 12:58

p (neregistrovaný)

je to sice staršího data (2012), ale i tak jsem z toho jelen ..., kdyby paní měla to nejmladší tříleté dítě na celý den ve školce, tak už do té kategorie nepatří, uvažuji správně?

• 6. 3. 2018 13:10

p (neregistrovaný)

prosím Vás, ta paní nastoupila 1.4.2017, tehdy jsem na ZP hlásila kódy P a M, rodičovský příspěvek pobírala do 28.1.2018, takže kód U bude k 28.1.2018 a co dál? Ještě jednou moc děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).