Přivýdělek

• (neregistrovaný)

23. 11. 2005 10:36

Chci se zeptat, jsem-li zaměstnanej v HPP, mohu si přivydělat na dohodu o provedení práce něj.peníze?Slyšel jsem že do 6.000,-Kč nemusim přiznávat příjmy?To je za rok nebo měsíčně?Díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 11. 2005 10:44

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Přivýdělek
      můžete si na dohodu o povedení práce vydělat kolik chcete, pokud u hl.zaměstnavatele uplatňuje odpočt.položku tak u dohody nemůžete - pokud bude měs.odměna do 5000 Kč tak se uplatní 15% srážková daň a nevstupuje do roč.vyúčtování daní..pokud odměna bude vyšší než 5000 Kč hrubého tak zaplatíte z tohoto příjmu nejméně 20% zálohu daní a musíte si podat sám přiznání ....nebo nemusíte podávat, ale stát vám nevrátí případný přeplatek daně z roč.vyúčt....ani hlavní zaměstnavatel vám nebude moci provést roč.vyúčt.daní..

• 23. 11. 2005 12:45

andrea (neregistrovaný)

Chtěla bych jenom doplnit, že se daní příjmy společně,myslím tím, že musíte dát dohodu do příjmu z hlav.pr.poměru.
      A chtěla bych se zeptat, zda zaměstnanec, který bude mít u nás HPP a DPP někde jinde, donese mi potvrzení příjmu z DPP , zda mu můžu udělat dan. přiznání nebo si ho taky musí podat sám.díky

• 23. 11. 2005 15:11

Anonymní (neregistrovaný)

zaměstnavatel nesmí udělat roční vyúčtování..

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).