Re: Nezaúčtovaná pokuta FÚ
Pokud se nejedná o vysokou částku a není nutné řešit jako Opravy chyb minulých období, tak bych zaúčtovala v roce 2017 stejně, jako bych účtovala v roce 2015. Tj. výsledkově, na daňově neuznatelný účet.
Jen ten rozvahový účet si opravte, viděla bych to na účet 345 Ostatní daně a poplatky. Účet 342 Ostatní přímé daně slouží pro účtování o dani sražené a odvedené ze mzdy zaměstnanců a k účtování daně vybírané srážkou
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
6. 3. 2018 22:08
Dobrý den, moc prosím o radu. Zjistila jsem, že v roce 2015 fin. úřad vyměřil firmě pokutu za opožděné tvrzení na dani z nemovitosti. Protože jsem tuto informaci od firmy nevěděla, pokutu jsem v roce 2015 nezaúčtovala. Jak mám nyní prosím situaci napravit? Můžu jí zaúčtovat v roce 2017 na účet 545/342 a do daňového přiznání jí vyloučit jako nedaňový výdaj? Děkuji moc za jakoukoliv radu.