Chyba v pořadí dětí zjištěná při RZ

• (neregistrovaný)

7. 3. 2018 10:15

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. Stalo se mi, že zaměstnanec nahlásil ukončení studia u jednoho dítěte (v lednu), avšak u druhého dítěte mi nedopatřením, chybou, zůstalo pořadí 2. Toto dítě mělo být přesunuto na pořadí 1. Při RZ bych se toho nevšimla, ale slevy na děti si i přes program kontroluji na kalkulačce a zjistila jsem tuto mojí chybu. Ptám se tedy jak z toho ven, jednak jak to srovnat, aby to bylo dobře účetně i na FÚ, a dále, můžu chtít po zaměstnanci tento doplatek cca 2000,- v RZ, nebo jelikož se jedná o mojí chybu, toto zaplatím já, potažmo firma? Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 3. 2018 10:30

vvv (neregistrovaný)

Re: Chyba v pořadí dětí zjištěná při RZ
      Pokud v RZ vyjde nedoplatek, tak dle pokynů se k němu nepřihlíží. Správnou variantou by tedy byla buď oprava mezd nebo domluva se zaměstnancem, aby si udělal DPFO sám. Otázka je, zda se mu bude chtít doplácet 2.000. ... A nemá nějaké nezdanitelné části mzdy? Hypotéku, pojištění atd, které by přesáhlo ty 2.000?

• 7. 3. 2018 10:35

Katka00 (neregistrovaný)

To je právě, že nemá nic jiného, tady skoro výjimečný případ...při 200 zaměstnancích a jedné mzdové účetní :-(

• 7. 3. 2018 11:18

jkl (neregistrovaný)

Souhlasím, mám na vyúčtování 150lidí a mám hrůzu, co jsem nedokontrolovala - jestli SW neuplatnil dítě za měsíce, kdy uplatňoval jiný partner, zda tu jsou všechny doklady, někdo nezměnil smlouvu, zda jsem vše prošla....

• 7. 3. 2018 10:35

iva. (neregistrovaný)

Pokud v RZD vyjde nedoplatek, tak se k němu sice nepřihlíží, ale údaje vstupující do RZD musí být správné.
      Jde o chybu mzdovky, takže přepočítat chybné měsíce, odvést daň, předělat Vyúčtování daně a provést RZD se správnými vstupními daty.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).