Re: úmrtí zaměstnance
Úmrtní list vystavuje matrika podle místa úmrtí. To byste museli vědět, kde přesně umřel. I když sama nevím, zda by to mohla i tato matrika cizí osobě po telefonu sdělit.
Dávám odkaz, snad pomůže. I když ne asi v tomto okamžiku.
https://www.ochrance.cz/aktualne/tiskove-zpravy-2010/ossz-musi-zamestnavateli-poskytnout-udaj-o-umrti-zamestnance/
Informace o úmrtí jsou sdíleny v základních registrech. Jsou sice chráněny osobní údaje, ale týká se to žijících osob, proto by matrika (případně evidence obyvatel je-li to v místě trvalého bydliště zaměstnance odděleno) měla sdělit informaci o úmrtí.
>>>Dobrý den, mohu prosím požádat o informaci ohledně
>>>smutné události. Náš zaměstnanec nepřišel do práce,
>>>telefonicky jsme jej kontaktovali a bylo nám sděleno,
>>>že
>>>zemřel. Následně jsme čekali až se po nejhorším
>>>počátečním období někdo z rodiny ozve, ale ani po
>>>14ti
>>>dnech...nic. Zkoušeli jsme volat na dva telefony,
>>>které máme,
>>>ale jsou nedostupné. Jak nyní postupovat, na to zda
>>>je
>>>tato událost pravdivá nemáme žádný doklad ani
>>>příslušné datum. Pokud pošleme ukončení s dodejkou a
>>>následně
>>>se ukáže, že skutečně zemřela, bude to špatně.
>>>Moc děkuji za radu, je to citlivé téma, ale přesto se
>>>vše musí nějak dořešit...
>>
>>Zkoušeli jste kontaktovat OSSZ nebo její ZP?
>
>Volala jsem na SSZ a oni tam tu informaci nemají...na
>ZP jsem ještě nevolala, ale to bych asi také mohla
>vyzkoušet....
Paní Líbo, volala jsem na ZP, kde tuto informaci nemají, ale prý pokud by zemřela, již by to věděli...dali mi na ní telefon....také je nedostupný....:-/
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
7. 3. 2018 10:49
Dobrý den, mohu prosím požádat o informaci ohledně smutné události. Náš zaměstnanec nepřišel do práce, telefonicky jsme jej kontaktovali a bylo nám sděleno, že zemřel. Následně jsme čekali až se po nejhorším počátečním období někdo z rodiny ozve, ale ani po 14ti dnech...nic. Zkoušeli jsme volat na dva telefony, které máme, ale jsou nedostupné. Jak nyní postupovat, na to zda je tato událost pravdivá nemáme žádný doklad ani příslušné datum. Pokud pošleme ukončení s dodejkou a následně se ukáže, že skutečně zemřela, bude to špatně.
Moc děkuji za radu, je to citlivé téma, ale přesto se vše musí nějak dořešit...