Re: Roční zúčtování zaměstnanci - 2 doho
Aha. Moc Vám děkuji. Teď na to koukám, že ze zaměstnání, kde má pracovní činnost, tak je vlastně uvedeno, že má daň zálohovou (nepodepsal to tam), ale nemá odečtenou slevu na poplatníka... Já to vysvětlím: HM je 4339, SP+ZP je 1.085 a záloha na daň je 825,- Kč... Teď mě to tak napadlo - to měla být daň srážková, že ano?
Mockrát Vám děkuji za trpělivost - já jsem se v tom fakt ztratila... Ale i tak nemůže si nechat udělat roční zúčtování daně, když má 1.DPP - podepsal a má zálohovou daň. Pak 2. DPČ - nepodepsal a má zálohovou daň. Musí podat DP? Opravdu Vám moc děkuji za trpělivost!!!
Vy jste zlatá!!! Děkuji moc! No to by mě zajímalo, jak to ti studenti udělají.. No ale jen tak pro mou představu - jak na to na FÚ přijdou, když prostě přiznání opravdu neudělají. I kdyby přišli na kontrolu do firmy, tak nezjistí, že tu povinnosti mají, protože neznají informaci, kde jinde ještě tu dohodu mají. Já si totiž neumím představit, že to ten student udělá, když mu to řeknu - většinou mi přikyvuje a kdybych mluvila heberejsky, tak mi bude přikyvovat taky a odejde s tím, že to vypustí hned z hlavy...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
12. 3. 2018 10:10
Dobrý den,
prosím dělám jednomu zaměstnanci roční zúčtování daně. Pokud pracoval u nás na dohodu a pracoval ještě i jinde na dohodu (podepsané měl u nás), tak aby se mu vrátila srážková daň, tak si musí udělat daňové přiznání nebo to může být i v ročním zúčtování?
Děkuji moc