Re: HPP a DPP 1 ztel, zálohová daň
>Dobrý den,
>prosím o ujištění, zpracovávám výpočet daně, naši zci
>mají jak HPP, tak DPP do 10 tis., ale vzhledem k
>podepsanému prohlášení, pochopitelně oba příjmy daněné
>zálohově... teď se tedy ptám, mám do výpočtu zahrnout DPP?
>Výsledek mi to neovlivní...
Do ročního zúčtování daní musíte zahrnout základ daně.
To, zda to ovlivní nebo neovlivní daň, vůbec neřešte.
>Mimoto, zci jsou natěšení na daně, že prej jim to
>každý rok kápne pár tisíc:)) já jsem tu tedy prvním rokem,
>a zpracovávám jim daně poprvé...ale nikdo z nich ani
>tu 1000 nedosáhne, někdo ani 100,- :D vzhledem k tomu
>že rok 2017 pracovali svědomitě celý rok bez nemocí
>atd...jak byste se poprali s vysvětlováním??:) Děkuji!!
Nijak. Pokud to moc neumíte, tak raději nic nevysvětlujte.
Re: HPP a DPP 1 ztel, zálohová daň
Není co vysvětlovat - nemám žádné slevy na dani, nemůžu chtít nic vrátit. Ta stokoruna je jen z titulu způsobu zaokrouhlování při měsíčním zpracování (měsíčně na 100 nahoru, při RZD na 100 dolů).
Má-li někdo tisícové vratky, pak si o nějaké položky snižuje základ daně nebo daň - úroky z ůvěru/hypotéky, dary (i krev), penzijka, životka, odborové příspěvky ... manželka, děti, školkovné ...
Mně se třeba rozmáhá "spoření na dovolenou" formou neuplatnění DZV na dítě měsíčně, ale až v RZD.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
12. 3. 2018 13:48
Dobrý den,
prosím o ujištění, zpracovávám výpočet daně, naši zci mají jak HPP, tak DPP do 10 tis., ale vzhledem k podepsanému prohlášení, pochopitelně oba příjmy daněné zálohově... teď se tedy ptám, mám do výpočtu zahrnout DPP? Výsledek mi to neovlivní...
Mimoto, zci jsou natěšení na daně, že prej jim to každý rok kápne pár tisíc:)) já jsem tu tedy prvním rokem, a zpracovávám jim daně poprvé...ale nikdo z nich ani tu 1000 nedosáhne, někdo ani 100,- :D vzhledem k tomu že rok 2017 pracovali svědomitě celý rok bez nemocí atd...jak byste se poprali s vysvětlováním??:) Děkuji!!