Re: Penzijní pojičtění
---
Milá Anonymní, pokud máte skutečně uzavřeno penzijní pojištění (se státním příspěvkem) podle starého penzijního plánu (zákona), tak Vám skutečně žádná Vámi interpretovaná ztráta nehrozí. V tisku hovořily o jiném produktu - o "soukromém životním pojištění", anebo vše popletly /jak se občas stává/.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 11. 2005 14:46
Chtěla bych se tímto zeptat na následující problém. Mám uzavřeno penzijní pojištění , které bylo uzavřeno již od počátku co PF vznikly, tedy podle starého penzijního plánu. Měsíčně platím 500,-Kč a na konci roku vždy doplatím částku 12 000,-Kč. U svého zaměstnavatele pak uplatňuji daňovový odpočet, který je mi poskytován v částce 12 000,-Kč. Jelikož spořím dle starého penzijního plánu, je možné toto spoření zrušit a naspořenou částku vybrat.V prosinci bych doplatila a v lednu 2006 bych u fondu dala výpověď. Jak jsem se dočetla v nějakém tisku, nesmí se částka vybrat nejdříve v 60 letech. Pokud tomu tak není, musí se podat daňové přiznání a úleva na daních se vrací. Můj názor je takový, že se toto vztahuje na životníí pojištění a informace v tisku byla zavádějící. Prosím a Váš názor. Děkuji.