Re: Silniční daň, služební cesta, OSVČ
Moc děkuji, už jsem si to také našla. Ještě bych se ráda zeptala, jestli se OSVČ řídí stejnými pravidly při udělování cestovních náhrad jak je tomu v zákoníku práce. Jestli má nárok i na diety a jestli se spotřeba vypočítává stejně jako u zaměstnanců. Možná hloupá otázka, ale nějak jsem se do toho už zamotala. Vždy jsem dělala s.r.o.čka a teď si nejsem jistá, jak je to u OSVČ, když si to podnikatel chce nárokovat jen sám za sebe.
Re: Silniční daň, služební cesta, OSVČ
Jinak jsem zjišťovala na finančním úřadě. Zpětná registrace možná je. Tak alespoň zase víme něco navíc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
12. 3. 2018 20:12
Dobrý večer, prosím o radu.
Klient (OSVČ) mi přinesl cestovní příkazy do loňského roku. Chce uplatnit náklady na ubytování a PHM. Auto nemá v podnikání. Zpětně udělám tedy řádnou silniční daň a registraci k silniční dani s tím, že tam vykážu jen měsíce, kdy uplatňuje cestovní výdaje?
A pokud nejezdí svým autem, ale autem své manželky, tak to nějak bude měnit přihlášení k silniční dani??
děkuji