Re: daňový bonus na 1.a2.dítě nařízení z
Aha moc děkuji za vysvětlení. Od září do prosince máme vlastně jen jedno dítě....teď už mi to přijde logické , vůbec mi to nedošlo. Je fakt, že v zákoně je psáno bonus na jedno dítě a pak na druhé....přemýšlela jsem proč se tam nepíše na první dítě.....a na druhé dítě :-) děkuji a přeji krásný den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
13. 3. 2018 14:16
Dobrý den, teď jsem měla velmi zajímavý telefonát z FÚ. Uplatňuji daňový bonus ve svém DAP na 1. (starší) dítě pouze 8 měsíců (studentem byl od 1.1.2017-31.8.2017 a 12 měsíců na 2. (mladší) dítě. Paní z FÚ mi sdělila, že musím dát to mladší dítě s bonusem 12 měsíců jako první dítě (tedy menší bonus) a starší dítě s bonusem 8 měsíců jako druhé dítě. Je to samozřejmě proto, že na první dítě je bonus nižší a na druhé vyšší. Suma sumárum mi to dělá o 2000 méně. Když jsem se zeptala, zda toto vůbec má oporu v zákoně, tvrdila že ano, že mají nařízení shora a že tyto přiznání vrací a peníze nevrací dokud to neuděláme obráceně. Jsem překvapená, přehlédla jsem něco v zákoně? Prý nejsem první ani poslední, kdo se brání....ale prý s tím nemůže vůbec nic dělat. Máte někdo podobnou zkušenost?