Re: kam podat daňov.přiznání
_ Jednoznačné vyjádření jsem na stránkách správy nenašel , také jsem tam už hledal.
Paradoxně , zde ale ano: cituji:
Jestli odevzdáváte osobně, můžete to udělat na jakémkoli územním pracovišti vašeho krajského finančního úřadu. S orientací pomůže náš rozcestník finančních úřadů.
https://www.frekvence1.cz/clanky/zpravy/jak-kdy-a-kde-podat-danove-priznani-a-zaplatit-dan-co-hrozi-za-zpozdeni.shtml
*** Z toho mi vychází, že mohu podat osobně na kterémkoli pracovišti ve Středočeském kraji.(?)
Dobrý den,
daňové přiznání můžete podat naprosto kdekoliv v ČR, resp. na kterémkoliv územním pracovišti kteréhokoliv finančního úřadu. Jak Vám to vyhovuje.
Pokud chcete konkrétní odkaz na zákonné ustanovení, mrkněte na § 75 daňového řádu.
Hezký večer,
H.
Řešení je následující :
Může se podat kdekoli v ČR, ale datum podání je den, kdy je podání fyzicky na místně příslušném pracovišti poplatníka(pokud nepodává v kraji, kam spadá) . Při podání v kraji , kam poplatník přísluší( např. Finanční úřad pro Středočeský kraj) , může podat na kterémkoli podřízeném územním pracovišti příslušného Finančního úřadu.Den podání je den, kdy bylo podáno.(např. územní pracoviště pro Středočeský kraj - http://www.financnisprava.cz/cs/financni-sprava/organy-financni-spravy/financni-urady/app/urad-kontakt/2100 )
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
14. 3. 2018 19:17
Pokud mám trvalé bydliště ve Středočeském kraji, lze podat daňové přiznání FO za rok 2017 na jakékoli územní pracoviště ve Středočeském kraji ?Nebo musím dle drvalého bydliště ?
Děkuji za odpověď