Re: silniční daň-využití nákl.auta jen v
No neptala, ale stejně byste si měla přečíst §5 a 2950 NOZ,
sama píšete, že nevíte nic.
Jezdil celý měsíc svojí dodávkou - takže asi nejel jen jednou, aby se to dalo klasifikovat jako příjem z příležitostné činnosti?
Jezdil celý měsíc - na základě jaké smlouvy? Jako pracovní poměr nebo ne?
A pokud ne, má živnost na autodopravu?
Přihlásil se jako OSVČ na finanční úřad, svoji zdravotní pojišťovnu a správu soc.zabezpečení?
Je registrovaný k silniční dani?
A to jsou jen ty úplně první otázky, které jste, jako odborník, který zpracovává daňové přiznání, měla pánovi položit.
Myslím, že počet měsíců platby silniční daně je ten nejmenší problém....
Re: silniční daň-využití nákl.auta jen v
Samozřejmě, toto všechno vím, má ŽL na autodopravu, je přihlášen na FÚ,registrován k silniční dani,také je přihlášen na zdrav.po. a OSSZ, to všechno vím, ale už vím co se silniční daní. Dělala jsem několik stovek přiznání, vedla účetnictví několika firmán vč. s.r.o., "přežila" jsem x kontrol z FÚ, jen jsem nechtěla koukat do zákona o SD, tak jsem jen chtěla vědět,zda má někdo takovou zkušenost.Tak děkuji a mějte se hezky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
23. 3. 2018 18:04
Dobrý den, prosím každého,kdo mi chce poradit:
Přiznání k dani z příjmu fyz.osobě-pán má příjem ze zaměstnání, vždy vykazoval pouze příjem z pronájmu a v roce 2017 v měsíci lednu
jezdil svoji dodávkou pro jednu firmu. Teď mi to teprve oznámil,protože chce spočítat PŘIZNÁNÍ. Musím mu udělat výkaz silniční daně za rok 2017 a teď nevím ,zda musí platit celý rok, nebo je možné zaplatit za dodávku jen za ten leden, kdy jí používal?
Teď ještě prosím o radu. Manželka pána je zaměstnanaá a on si uplatňuje úroky z hypotéky, které jsou adresovány na ni u svého přiznání. Upozornila jsem ho a on mi říkal, že to uplatňoval i vloni, tak nevím.
Nevím vlastně nic. Ž.
Moc děkuji.