Prosím pomoc!! Jaká výše DPH?

• (neregistrovaný)

24. 11. 2005 15:24

Prosím pomůže mi někdo? Nevím jakou výši DPH dát na fakturu vystavenou klientovi, když jsme mu dělali tyto stavební práce na základě stavebního povolení:

Výměna oken a balkonových dveří....?
    Na terase provedení prosklené verandy....? Je spojená s barákem. Vlastně je k němu přilepená celá ze skla.
    Stavba altanu na pozemku...?

Poradite mi prosím někdo. Nevím jak mám postupovat a spěchá to.
    Děkuji!!!!
    Dana

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 11. 2005 16:07

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Prosím pomoc!! Jaká výše DPH?
      Jestli stavební úpravy jsou pro firmu je DPH s 19%
      jestli je to pro soukromou osobu tak s 5%

• 24. 11. 2005 16:23

Re: Prosím pomoc!!!!!!!!!!
      Je to barák, ve kterém se bydlí. Akorát nevím jestli bude snížená sazba i u prosklené verandy a stavby altánku, který stojí úplně samostatně a je to spíše pro odpočinek (určitě víte jak altánky vapadají, tenhle je jen trochu moderní...základem je sklo a je velký 15 m2). Bude tam opravdu také 5% DPH?? Je to správně? Poradí mi prosím ještě někdo?

• 24. 11. 2005 16:59

Vlaďka (neregistrovaný)

5% se uplatní u rodinného domu, s výjimkou nebytových prostorů těchto domů- co to je, žádný zákon nedefinuje, takže si musíte u altánku asi říct, že tam bude 19%.Stejně se postupuje u samostatně stojících garáží. Ta veranda asi slouží k bydlení. Já se těším na 1.1.2008, kdy bude stavebnictví s 19% DPH

• 24. 11. 2005 19:13

Co se považuje za bytový prostor, najdete v zákoně o vlastnictví bytů 72/1994 Sb.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).