Re: Prosím pomoc!!!!!!!!!!
Je to barák, ve kterém se bydlí. Akorát nevím jestli bude snížená sazba i u prosklené verandy a stavby altánku, který stojí úplně samostatně a je to spíše pro odpočinek (určitě víte jak altánky vapadají, tenhle je jen trochu moderní...základem je sklo a je velký 15 m2). Bude tam opravdu také 5% DPH?? Je to správně? Poradí mi prosím ještě někdo?
Re: Prosím pomoc!!!!!!!!!!
5% se uplatní u rodinného domu, s výjimkou nebytových prostorů těchto domů- co to je, žádný zákon nedefinuje, takže si musíte u altánku asi říct, že tam bude 19%.Stejně se postupuje u samostatně stojících garáží. Ta veranda asi slouží k bydlení. Já se těším na 1.1.2008, kdy bude stavebnictví s 19% DPH
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 11. 2005 15:24
Prosím pomůže mi někdo? Nevím jakou výši DPH dát na fakturu vystavenou klientovi, když jsme mu dělali tyto stavební práce na základě stavebního povolení:
Výměna oken a balkonových dveří....?
Na terase provedení prosklené verandy....? Je spojená s barákem. Vlastně je k němu přilepená celá ze skla.
Stavba altanu na pozemku...?
Poradite mi prosím někdo. Nevím jak mám postupovat a spěchá to.
Děkuji!!!!
Dana