Dobrý večer, zaměstnanec dle policie zavinil dopravní nehodu. Automobil je účetně odepsán. Pojišťovna rozhodla, že jde o totální škodu-na účet dorazilo 48000 a navrhla na základě aukce odprodej cca za 40000. Firma automobil neodprodala, protože prošvihla termín. Jak stanovit náhradu od zaměstnance za způsobenou škodu? Jak účtovat na konci roku o vozidle, ketré je nepojízdné v garáži a viditelně se opravovat už nebude? Mohu ho nějak vyřadit z evidence na základě ocenění pojišťovnou-částka vyplývající z aukce-např. bude akceptována tato cena , kdyby auto prodali jednomu ze společníků za přesně tuto cenu? Je tato cena z aukce vč. nebo bez DPH-pokud bych mohla prodat společníkovi, musím cenu z aukce navýšit o DPH? Jak to vše proúčtovat?? Omlouvám se, setkala jsem se s tím poprvé a mám pocit, že se čím dál víc ve všem zamotávám. Mockrát děkuji za pomoc
25. 3. 2018 1:22
Dobrý večer,
zaměstnanec dle policie zavinil dopravní nehodu.
Automobil je účetně odepsán.
Pojišťovna rozhodla, že jde o totální škodu-na účet dorazilo 48000 a navrhla na základě aukce odprodej cca za 40000.
Firma automobil neodprodala, protože prošvihla termín.
Jak stanovit náhradu od zaměstnance za způsobenou škodu?
Jak účtovat na konci roku o vozidle, ketré je nepojízdné v garáži a viditelně se opravovat už nebude?
Mohu ho nějak vyřadit z evidence na základě ocenění pojišťovnou-částka vyplývající z aukce-např. bude akceptována tato cena , kdyby auto prodali jednomu ze společníků za přesně tuto cenu?
Je tato cena z aukce vč. nebo bez DPH-pokud bych mohla prodat společníkovi, musím cenu z aukce navýšit o DPH?
Jak to vše proúčtovat??
Omlouvám se, setkala jsem se s tím poprvé a mám pocit, že se čím dál víc ve všem zamotávám.
Mockrát děkuji za pomoc