Výkazy prosím

• (neregistrovaný)

26. 3. 2018 18:13

Můžete mi prosím někdo pomoc, jaké výkazy přikládám k daňovému přiznání fyzické. osob, která vede účetnictví? Vlozila jsem výsledkovou a rozvahu. Stačí to ? Posílám přes EPO a stále hlásí, že mi chybí přílohy. Děkuji moc za pomoc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 3. 2018 18:34

.. (neregistrovaný)

Re: Výkazy prosím_EPO_DPFO_účetnictví
      Pravděpodobně jste nepřiložila Přílohu v účetní závěrce zpracovanou
      podle § 39 vyhlášky č. 500/2002 Sb.

V EPO se do DAP Přikládá se jako soubor pdf. (či další povolené "koncovky") v oddílu "Vybrané údaje z účetnictví"
      na stránce zcela dole "Opis přílohy účetní závěrky"

Technický dotaz - vložila jste výkazy (např. naskenované) nebo jste údaje doplnila do oddílu "Vybrané údaje z účetnictví" ?

• 26. 3. 2018 18:55

Květa Malá (neregistrovaný)

Máte pravdu, na tu jsem zapomněla vložit. Výkazy jsem vyplnila v plné verzi. Takže je to úplně stejné jako u práv. osoby. Děkuji za pomoc i pochopení.

• 26. 3. 2018 18:59

.. (neregistrovaný)

V Řádné účetní závěrce má podnikatel také Výkazy v plném rozsahu?

• 26. 3. 2018 19:28

Mám to špatně? Promiň Te, ale teď nevím na čem jsem. Stačí zkrácené? Kdybych našla někde přesný návod, plno knih a každá jiný názor. Můžete mi to prosím upřesnit. Děkuji za Vaši radu i čas..

• 26. 3. 2018 19:45

.. (neregistrovaný)

Nevím, zda to máte špatně. FO není obchodní společností a nemá povinnost zpracovávat Výkaz zisku a ztráty v plném rozsahu. Má možnost zpracovávat Výkaz zisku a ztráty ve zkráceném rozsahu. Atd.
      http://www.financnisprava.cz/cs/dane/dane/dan-z-prijmu/ucetnictvi/otazky-a-odpovedi-v-souvislosti-s-novelo

Spíš jsem se ptala, zda jsou v závěrce výkazy ve stejném rozsahu, jako v DAP. Přiznám se že mně nenapadlo, že by mohla "malá" OSVČ zpracovávat výkazy v plném rozsahu.

• 26. 3. 2018 19:48

Já to pro jistotu vyplnila v plném rozsahu. Dělám to prvně, ale teď by mne opravdu zajímalo jestli můžu ve zkráceném rozsahu prosím? Všude mikro atd. Každý to chápeme jinak... Děkuji

• 26. 3. 2018 20:20

.. (neregistrovaný)

.
      >>Nevím, zda to máte špatně. FO není obchodní
      >>společností a nemá povinnost zpracovávat Výkaz zisku a
      >>ztráty v
      >>plném rozsahu. Má možnost zpracovávat Výkaz zisku a
      >>ztráty ve zkráceném rozsahu.
      >>Atd..
      .>>
      >>http://www.financnisprava.cz/cs/dane/dane/dan-z-prijmu/ucetnictvi/otazky-a-odpovedi-v-souvislosti-s-novelo
      >>
      >>Spíš jsem se ptala, zda jsou v závěrce výkazy ve
      >>stejném rozsahu, jako v DAP. Přiznám se že mně
      >>nenapadlo,
      >>že by mohla "malá" OSVČ zpracovávat výkazy v plném
      >>rozsahu.
      >Já to pro jistotu vyplnila v plném rozsahu. Dělám to
      >prvně, ale teď by mne opravdu zajímalo jestli můžu ve
      >zkráceném rozsahu prosím? Všude mikro atd. Každý to
      >chápeme jinak... Děkuji

Výkaz zisku a ztráty ve zkráceném rozsahu můžete (FO není obchodní společností)
      Rozvaha - zde záleží na tom, do které kategorie účetních jednotek dle ZoÚ je zařazena / § 1b ZoÚ
      + § 3a a násl. Vyhlášky č. 500/2002 Sb.

Přílohu v účetní závěrce jste zpracovala fyzické osobě ve zkráceném rozsahu, nebo v plném rozsahu?

Zkuste se zde podívat do historie, když se měnila pravidla, tak se zde o tom hodně diskutovala. Byl tady i odkaz na publikaci, kde to bylo dobře vysvětleno i s tabulkou pro jednotlivé účetní jednotky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).