Nemocenská

• (neregistrovaný)

24. 11. 2005 22:13

Měla bych na Vás dotaz jestli mi někdo poradí a jestli to někdo ví. Jsem nezaměstnaná a v jiném stavu takže práci bohužel žádnou sehnat nemohu a mým velkým překvapením bylo, když mi v pondělí sdělili, když jsem konečně nastoupila po 9 týdnech nemoci zpět na pracovní úřad, že mi placená podpora skončila, že se to již o dobu nemoci neposouvá jako dřív a já zjistila, že poslední peníze z úřadu práce jsem dostala za 1.10.05 a teď že už žádné nedostanu. Na ÚP jsem nastupovala 2.4.05. Vím jen, že teď za mě bude prac. úřad platit zdravotní a sociální až do nástupu na mateřskou dovolenou. Chtěla jsem se zeptat jestli je pravda, že nemám nárok na nemocenskou, když vlastně nemocenský za mě ÚP platí, jestli si třeba nemám zažádat o proplacení nemocenské na sociálce a úřednice z ÚP mi jen špatně neporadila. Na sociální příplatek jako takový však nárok nemám, protože když se manželovi příjmy spočítají na rodinu, tak se do nároku nevejdem. Ale i přesto se dostaneme do finanční tísně, protože splácíme úvěry. A já jsem v šestém měsíci, tak už toho taky nějak moc nevydržím, abych mohla shánět cokoliv za práci.Děkuji za radu a pochopení. Blanka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).