Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 11. 2005 6:57
Dobrý den,
prosím Vás o radu.
Máme od 10/2005 firemní vozidlo na finanční leasing. Je to montážní vozidlo. Při nákupu uplatňujeme DPH. Toto vozidlo od 10/2005 půjčujeme našemu řediteli k použití i pro soukromé účely. Píše knihu jízd a rozděluje soukromé a služební jízdy. Ve mzdě 10/2005 jsem mu zdanila 1% pořizovací ceny vozu vč.DPH. Z knihy jízd a nákupů PHM jsem mu spočítala náklady na soukromé jízdy a tuto částku srazila ze mzdy a odvedla z ní DPH. To je myslím vše v pořádku.
Ale včera jsem narazila na článek, kde píšou, že máme ještě povinnost dodaňovat podle par.14 odst.3a zákona o DPH jeho dočasné použití pro osobní potřebu. Vozidlo půjčujeme bezplatně.
A že při výpočtu se máme držet zákona 151/997 o oceňování majetku, kde píšou že se služba oceňuje obvyklou cenou, která by byla dosažena při poskytování stejné nebo obdobné služby v obvyklém obchodním styku v tuzemsku ke dni ocenění. A ted vůbec netuším, jestli to máme udělat. Nevím, jak spočítat tu částku a jak o ní účtovat, když ji nechci nikomu srazit, ale pouze zdanit.
PROSÍM VÁS MOC O RYCHLÉ RADY. (bohužel je dnes 25.11. a týká se to DPH za 10/2005).
Těším se na brzké odpovědi.
Veronika.