Re: jak zjistit zpětně zaměstnání
Možná OSSZ? Ale osobně bych takového člověka nepřijala. Když neví, kde loni pracoval, tak ani nebude vědět kolik exekucí a kde je má. Mám z toho takový dojem, že má exekuce a myslí si, že když nedá zápočťák a neuvede zaměstnavatele, tak vy nezjistíte jeho exekuce a vyplatíte mu celou mzdu. Od toho bych dala rychle ruce pryč.
Pokud člověk podá Žádost o sestavení informativního osobního listu důchodového pojištění, tak tam bude mít pouze uvedeno od kdy do kdy byl zaměstnaný. Ale nebude tam uveden název zaměstnavatele.
A jestli pracoval na dohodu o provedení práce do 10.tis.Kč, tak ani údaje ze zdravotní pojišťovny či ČSSZ nepomohou.
Nebyla bych na něj tak přísná. Moje kamarádka chodí "normálně" do práce = pořád na tu samou židli, a za loňsko mi přinesla 4 Potvrzení. Něco na přímo, něco přes agenturu, pak se agentura vymění,... Normální člověk (ne mzdová :) prostě tyhle věci nesleduje, prostě pracuje...
každý člověk by si ve svém vlastním zájmu měl vést přehled zaměstnání a z každého zaměstnání (pokud se sráželo SP), aby dostal ELDP. A pak aby si jednou za čas zažádal o IOLDP, aby si zkontroloval, že má vše v pořádku. Nebo jednou může také splakat nad důchodem (jestli se ho dožije...)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 3. 2018 0:26
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat zda jde nějak zpětně za rok 2017 zjistit kde všude člověk pracoval. Pán přišel o všechny doklady a bohužel vystřídal více zaměstnání ale není schopen říct ani název firmy. Zkoušela jsem zdravotní pojišťovnu na základě přihlášek zaměstnanců. Dá se ještě někde jinde mimo zdravotní pojišťovnu tyto údaje zjistit? děkuji