Re: zrušení PP
Zrušit PP ve zkuš.době může jak zaměstnavatel tak zaměstnanec.
Zaměstnavatel Vám nemusí podepisovat, že s tím souhlasí. Podala bych písemně radši 3 dny předem a nechala bych si podepsat kopii o převzetí, nebo zašlete zrušení PP doporučeně poštou a budete mít potvrzení o podání.
xxxxxxxx
Podle §58 zák. práce má být písemné oznámení o ZRUŠENÍ pracovního poměru (nikoliv výpověď) doručeno druhé straně zpravidla alespoň tři dny přede dnem, kdy má pracovní poměr skončit ... tak to hodťe na poštu doporučeně, případně s dodejkou.
.... jinak - protože nedostatek písemné formy není sankcionován neplatností tohoto právního úkonu, bylo by i ústní skončení pracovního poměru ve zkuš. době platné --- to jenom cituju z výkladu
.... stejně tak, i když nedodržíte ty tři dny ...
Ale osobně - pro svůj klid, pokud by to nechtěl převzít, .. tak na poštu...
Ano, a pokud se vám to nepovede zaměstnavateli předat, tak s tím dojděte na poštu. Zaměstnavatel se k tomu nemusí vyjadřovat, jen musíte mít v ruce písemný doklad o tom, že jste mu to oznámila - tj. kopii písemné formy zrušení PP.
K tomu mě napadá další otázka pro ostatní chatré hlavy:
Co když zaměstnavatel odmítne podepsat, že kopii převzal a následně pak odmítně převzít i doporučený dopis?
Nevyzvednutý doporučený dopis se bere stejně jako vyzvednutý,ale nikde neni podchyceno jaký je opravdu obsah.Zažila jsem ,že podnikatel poslal prázdnou A4 a mělo to jako znamenat končíš...:o)))Samozřejmě zaměstanec odešel po měsíci práce za kterou měl dostat min. 10000,- čistého se 3500,-...:o(((
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 11. 2005 8:44
Dobrý den,
dnes budu dávat svému zaměstnavatelí výpověď (resp. zrušení PP ve zkušební době).
Jak mám zareagovat, když mi zaměstnavatel nebu chtít tuto výpověď podepsat?
Děkuji za odpověďi!
Petra