Re: povinnosti kocem roku?
Neuvádíte, zda se jedná o malou nebo velkou organizaci - ale uvádíte, že kolegyně je mzd.účetní, takže jde zřejmě o velkou organizaci (nad 25 zaměstnanců - u malé organizace jde ještě o další povinnosti). Máte-li na mysli prohlášení zaměstnanců, to podepisují zaměstnanci každoročně do 15.2.
Roční zúčtování se provede nejpozději do 31.3. pouze požádá-li o to poplatník nejpozději do 15.2. po uplynutí zdaaň.období (neprovádí se tedy automaticky všem zaměstnancům.) Nepožádá-li, je daň.povinnost splněna tím, že mu byly v průběhu zdaň. období sraženy z vyplacené mzdy plátcem zálohy na daň.
Další povinnost je provést na tiskopise vydaném ministerstvem financí Vyúčtování daně z příjmů fyz.osob ze závislé činnosti - poslat fin.úřadu do 30 dnů ode dne splatnosti záloh na daň za poslední měsíc zdaň.období, v němž byl plátce povinen odvést poslední daň povinnost. Je - li srážena daň srážkou, provést vyúčtování daně srážkou.
Re: povinnosti kocem roku?
>V malé organizaci (připomínám účetní, která nemá s
>tímto žádné zkušenosti) má povinnosti další - přihlášky
>a odhlášky zaěstnanců, všechny změny do termínu
>stanoveného zákonem (na OSSZ a zdr.pojišťovnu) , zasílání
>zápočtových listů k ověření OSSZ. - Je opravdu řeč o povinnostech MO na konci roku ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 11. 2005 13:04
dlouhodobě mi onemocněla kolegyně mzdová účetní, práce se ,, svalila na mě,, účetní nemám žádnou praxi, přihlásila jsem se na školení bylo mi řečeno ať nezanedbáme nějkaou povinnost s koncem roku- zřejmě daně? prosím než se vrátím ze školení kdy se odevzdávají daňovky k podpisům ¨zaměstnanců? co je třeba zajistit? poradíte mi někdo abych něco nezanedbala , jsem Vám moc vděčná a děkuji Majka