Re: Prosím spěchá !
To já vím, já jsem se ptala na to, když marodí třeba 3 měsíce, jestli mi musí dodávat lístek na peníze, kde já nic nepotvrzuji.
............................................
Určitě zpracováváte mzdovou agendu kde vedete nějaký seznam nepřítomností který vám také počítá na přehled pro OSSZ vyloučené dny, to OSSZ taktéž kontroluje s toho vyplívá, že lístek na peníze by jste měli mít vy ofocen a poslát na OSSZ. Tím také máte jistotu že zaměstnanec lístek má je nadále nemocen !!!!!!!!
Měla jsem ten případ také. Na OSSZ mi řekli, že zaměstnanec musí odevzdat u zaměstnavatele a ten zašle OSSZ.Prostě někteří zaměstnanci si dělají co chtějí, oni za to nejsou pokutovaní.Prostě vždy volám na OSSZ pokud se nic neděje a tam mi potvrdí, že neschopenku nebo schopenku mají, ale já nemám kopii.
Přitlačte na zaměstnance, aby předávali lístky na peníze přímo vám.
Tento lístek je přece jakási omluvenka, že nepracuje a pokud vám ji nedoloží, tak vlastně nevíte zda je ještě nemocen a tedy můžete předpokládat, že jenom nechodí do práce. Nám se to u zaměstnanců podařilo a vše je o.k. Jen musíte tyto lístky včas předávat OSSZ, aby si nemohli zaměstnanci stěžovat, že proto předávají lístky přímo OSSZ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 11. 2005 13:58
Musí zaměstnanec dokládat potvrzení o trvání pracovní neschopnosti, když pracuje v malé organizaci a neschopenku mu
proplácí sociálka? Zaměstnanec to dává přímo sám na sociálku, takže nevíme jestli je pořád nemocen.