Re: Podíl na zisku v nepeněžní formě a D
Otázka:
DPH a rozdělení zisku nepeněžním plněním
"Dobrý den poradno :-) Chtěla bych Vám poděkovat za Vaši odpověď na moji otázku. Bohužel jsem se v otázce zapomněla zeptat na jednu věc... Dotaz se týkal právnické osoby a zda si společník může vyplatit podíl na zisku kromě peněz i autem. Protože to je možné a když to tedy tak udělám, bude muset společnost ještě kromě srážkové daně řešit u auta odvod DPH stejně jako by to bylo u prodeje ? Děkuji ještě jednou za Vaši poradnu. Rita P."
Odpověď:
Ano, společnost bude muset odvést DPH z ceny obvyklé.
Toto DPH nebude nákladem společnosti, ale součástí rozdělovaného zisku, takže bych o něm účtoval opět na 428 / 343. pb
Re: Podíl na zisku v nepeněžní formě a D
to vám neřeknu, našla jsem to v netu v daňovém poradenství
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 4. 2018 6:19
Je podíl na zisku společníka s.r.o. vyplacený v nepeněžní formě (osobní automobil) předmětem DPH? V § 13 odst. 4 c) jsou uvedeny pouze vypořádací podíl na obchod. korporaci a podíl na likvidačním zůstatku. Podíl na zisku jsem nikde nenašla, předpokládám tedy, že by to do DPH spadnout nemělo. Pokud s tím máte zkušenost, budu ráda za každé info. Díky H.