Fakturace

• (neregistrovaný)

13. 4. 2018 13:31

Dobrý den, měla bych dotaz z praxe. S.r.o. plátce DPH - já jako externí účetní jim i fakturuji. Na začátku každého měsíce obdržím informace ohledně fakturace za předcházející měsíc. Datum vystavení dávám už tedy dnešní tzn.13.4., DUZP 31.3., ale jedna firma má s tím problém, protože chce i datum vystavení 31.3. Já to zpětně neopravím, mám už předtím další jiné faktury. A nemohu jim vysvětlit, že ze zákona mám 15 dní od DUZP. Chápu, že si to chtějí dát do března, ale musela bych jedině fakturovat všem s datem vystavení 31.3., nemohu sledovat kterou firmu jsme vyfakturovali a neustále se dotazovat vedení zda se bude fakturovat této firmě abych si vynechala místo nebo jak. Chci se Vás zeptat zda fakturujeme automaticky s aktuálním datem anebo všem by jste fakturovali s posledním dnem předcházejícího měsíce. Stejně třeba březen vyjde na sobotu, jak prokážou, že to i dostali, když mail stejně obdrží v dubnu, no nevím. Chtěla bych znát jen Vaší praxi. Moc děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 4. 2018 14:07

Maxx (neregistrovaný)

Re: fakturace
      Vystavuju s datem vystavení opravdu v den vystavení. DUZP klidně 15 dnů zpětně. Řekněte jim, že Vám systém nedovolí švindlovat.
      Nebo se zkuste domluvit s vedením, buď dají podklady dřív nebo ať to zkusí odběrateli vystavětlit, že podklady k fakturaci za březen nejsou dřív než.....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).