Re: Výpočet dph shora
Já si to tak myslím také, nikdy s tím nebyl problém, myslím, že problém má asi pán na druhé straně, protože jsem mu to nedokázala vysvětlit, že když vezme náš základ daně (který vznikl koeficientem), tak když si k němu přidá 21 %, že ten rozdíl tam bude, protože kříží dvě metody. Prý mu nebude sedět DPH, což také nechápu, když musí fakturu zapsat, tak jak ji dostane... Tak už jsem klidnější, děkuji :)
Re: Výpočet dph shora
dostane ji do DPH i účta tak jak všichni ostatní, nic tomu nebrání. a v KH to hlásí v protokolu propustnou chybu a rozdíl těch 4,5. takže v poho
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
16. 4. 2018 11:22
Dobrý den, prosím o ujasnění. Je prosím chyba, když vystavujeme faktury zákazníkům, kde zadávám v programu POHODA částky s DPH a program počítá dph koeficientem? Mám tady trochu spor s jedním zákazníkem, kterému nejde fa zadat do účetnictví - on přepočítává základ, který já mám shora, zdola a tak vzniká rozdíl. (fa je cca na 100 tis a rozdíl činí 4,5 Kč). Četla jsem §37, ale chytřejší z toho nejsem. V programu pohoda takto zadáváme standardně.
Děkuji za ujasnění situace a přeji hezký den.