Výpočet dph shora

• (neregistrovaný)

16. 4. 2018 11:22

Dobrý den, prosím o ujasnění. Je prosím chyba, když vystavujeme faktury zákazníkům, kde zadávám v programu POHODA částky s DPH a program počítá dph koeficientem? Mám tady trochu spor s jedním zákazníkem, kterému nejde fa zadat do účetnictví - on přepočítává základ, který já mám shora, zdola a tak vzniká rozdíl. (fa je cca na 100 tis a rozdíl činí 4,5 Kč). Četla jsem §37, ale chytřejší z toho nejsem. V programu pohoda takto zadáváme standardně.

Děkuji za ujasnění situace a přeji hezký den.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 4. 2018 11:33

Jana N. (neregistrovaný)

Re: Výpočet dph shora
      podle mě to není problém. některé faktury máme cena bez daně + DPH, některé jsou výpočet koeficiente z ceny celkové, lišíme se od dodavatele, v DPH rozdíl na velkých fa i 20 kč a nic se neděje.

• 16. 4. 2018 11:35

oliva256 (neregistrovaný)

Já si to tak myslím také, nikdy s tím nebyl problém, myslím, že problém má asi pán na druhé straně, protože jsem mu to nedokázala vysvětlit, že když vezme náš základ daně (který vznikl koeficientem), tak když si k němu přidá 21 %, že ten rozdíl tam bude, protože kříží dvě metody. Prý mu nebude sedět DPH, což také nechápu, když musí fakturu zapsat, tak jak ji dostane... Tak už jsem klidnější, děkuji :)

• 16. 4. 2018 11:38

Jana N. (neregistrovaný)

dostane ji do DPH i účta tak jak všichni ostatní, nic tomu nebrání. a v KH to hlásí v protokolu propustnou chybu a rozdíl těch 4,5. takže v poho

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).